Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Бургас ще иска помощ от държавата за новия корпус на училището в Сарафово

Община Бургас ще иска помощ от държавата за новия корпус на училището в Сарафово

Проектът е за над 3 000 000лв., предвижда се пристройката да е на три нива.

От няколко години в Община Бургас постъпват искания от ръководството на Основно училище „Хр. Ботев“-кв. Сарафово, както и от представители на родителската общност,  в които се акцентира и обосновава спешна нужда от изграждане на физкултурен салон и разширяване на сградния фонд и материално-техническата база на училището.

Справка от Дирекция „Гражданска регистрация на населението“ при община Бургас показва тенденция към нарастване на населението в квартала.. Той е предпочитано място за живеене на млади семейства, като инфраструктурата в квартала постоянно се обновява и туристическият поток расте с всяка изминала година. За нарастването на броя на жителите в квартала свидетелства и нарастването на броя на децата, които посещават Детска градина „Ален мак“, което е показател, че все повече млади семейства го предпочитат заради близостта му до крайморската зона, удобните връзки с града и модерната инфраструктура.

В училището се осъществява целодневна организация на учебния ден, педагогическият екип се състои от квалифицирани преподаватели. Учениците се обучават на две смени поради недостиг на класни стаи, което не е в съответствие с изискванията на ЗПУО и Наредба № 24 от 10 септември 2020 г. за физическата среда и информационното и библиотечното осигуряване на детските градини, училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие. В училището няма физкултурен салон, а учениците използват приспособени класни стаи за провеждане на часовете по физическо възпитание и спорт, което не благоприятства добрата им физическа подготовка. В момента училището разполага с общо 9 стаи, от които една е превърната в трапезария за обедно хранене. 

През учебната 2021/2022 година паралелките в училището са 11, което налага двусменен режим за учениците от V , VI и VII класове. Средно в паралелките има 25 ученици.  

С инвестиционния проект се предвижда изграждане на нова триетажна пристройка, функционално свързана със съществуващата сграда. Новият корпус ще се състои от 2 части -  3 етажна постройка с монолитна стоманобетонова конструкция и физкултурен салон, решен като едноетажна постройка с метална сглобяема конструкция. Във функционално отношение новият корпус ще се състои от:

1.На първия етаж на пристройката са предвиждат следните помещения: -Зона  „Хранене“ - столова за хранене; преддверие с умивалня, разливочна, подготвителна и самостоятелен вход за готова храна; -Зона „Спорт“- физкултурен салон ; съблекалня за жени, включително санитарен възел и баня; съблекалня за мъже, включително санитарен възел и баня; преддверие, свързващо съблекалните към сградата и към физкултурния салон; стая за спортни уреди / склад инвентар /, учителска стая към физкултурния салон -технически помещения;

2.На втория етаж на пристройката са предвидени следните помещения: три класни стаи; кабинет за психолог; заседателна зала за учителския състав със санитарен възел; помещение за  архив. 

3.На третия етаж на пристройката са решени следните помещения: две класни стаи; компютърен кабинет ; библиотека; санитарно-хигиенен блок. За достъп по всички нива се предвижда изграждане на нова стълбищна клетка с асансьор, отговарящи на изискванията за достъпна среда. Общата стойност на проекта е 3 245 500 лв.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега