Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Бургас става най-приятелската община за възрастни хора в страната, вижте защо

Община Бургас става най-приятелската община за възрастни хора в страната, вижте защо

Насърчаването на достъпа на възрастните хора (чрез осигуряването на преференциални цени) до обучителни курсове, социални услуги, здравни услуги, културни мероприятия, заведения, търговски обекти, услуги за спорт и красота ще им позволи да останат активни и пълноценно да участват в обществения живот. Това от своя страна ще окаже благоприятно въздействие върху тяхното физическо и психично здраве.

С пълно мнозинство общинските съветници приеха въвеждането на карта за привилегии на възрастни хора "Бургаска сребърна общност". С приемането на тази програма Община Бургас ще се превърне в най-приятелската Община за възрастни хора в страната и ще даде добър личен пример за останалите общини в областта на грижата за възрастните. Това коментира вносителят от групата на КОД - "Български възход" Мариела Кирова. Участието в програмата е на абсолютно доброволен принцип, коментира още тя. 

Общината ще е основен партьор в тази програма, тъй като възрастните хора са важен и ценен ресурс за поддържането  на  семейна  и  родова  памет,  за  предаването  на  трудов и социален опит, отношение към религия и култура. Идеята на програмата е всеки жител на община Бургас над 65 г. да може да участва в програмата „БУРГАСКА СРЕБЪРНА ОБЩНОСТ“ /БСО/ и да получи карта за привилегии, която му дава право на отстъпки  в обектите на търговските дружества, които са се включили в програмата. 

Картата ще важи на територията на общината и представлява пластика, която удостоверява членство към БСО. Картата за привилегии дава възможност на ползвателите й да закупват стоки, ползват услуги, посещават заведения и културни мероприятия на преференциални цени.Търговските дружества, които ще се включат в програмата могат сами да определят % отстъпка, който ще предоставят, като той не може да бъде по- малък от 5%.

За своята социална ангажираност, партньорите в БСО получават поименно удостоверение от Кмета на Община Бургас „Приятел на Бургаска Сребърна Общност“ и стикер, който трябва да се постави на видно място в търговския обект. Насърчаването на достъпа на възрастните хора (чрез осигуряването на преференциални цени) до обучителни курсове, социални услуги, здравни услуги, културни мероприятия, заведения, търговски обекти, услуги за спорт и красота ще им позволи да останат активни и пълноценно да участват в обществения живот. Това от своя страна ще окаже благоприятно въздействие върху тяхното физическо и психично здраве.

"Считаме, че мисълта за възрастните хора е изкл. важна и аз и колегите ми от ГЕРБ ще подкрепим тази докладна", коментира проф. Турманова. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега