Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Царево и структура на БСП в конфликт заради партиен клуб

Община Царево и структура на БСП в конфликт заради партиен клуб

Конфликт между централата на БСП в Царево и общината заплашва да прерасне в съдебен спор, след прекратяване на договора за предоставяне на имот, който да служи за общински клуб на партията в крайморския град. Социалистите не само нямат достъп до централата си, но и в нея са влизали служители на администрацията, които по данни на председателя на Общински съвет на БСП – Царево Петко Арнаудов са ровили в документацията на политическата партия.

Конфликт междуцентралата на БСП в Царево и общината заплашва да прерасне в съдебен спор, следпрекратяване на договора за предоставяне на имот, който да служи за общинскиклуб на партията в крайморския град. Социалистите не само нямат достъп доцентралата си, но и в нея са влизали служители на администрацията, които поданни на председателя на Общински съвет на БСП – Царево Петко Арнаудов са ровили в документацията наполитическата партия.

"В началото на2013 общинския съвет на БСП имаше договор за поддържане на клубна база в градЦарево. Още същата година получих писмо, че трябва да напауснем базата. Аз севъзпротивих и кметът Лапчев отстъпи. Сега обаче договорът ни изтече. Два днислед изборите получих уведомително писмо, че договорът ни се прекратява считаноот 13-и януари“. Това заявиАрнаудов пред журналисти днес.

По закон общинитеимат задължение да осигуряват съдействие на партиите, които са представени впарламента, както и да им предоставят място за осъществяване на дейностите им,коментира още общинският председател. В отговор той е изпратил писмо с исканеза продължаване на договора или подмяна на предоставения за нуждите на партиятаимот.

От своя странакметът на Царево е отвърнал, че в срок ще бъде предоставен друг имот, но досегаизпозвания имот бил необходим за други цели – за местни художници. Партиятатрябвало да напусне в средата на януари.

"Кметът предложиклубът да се премести в стара сграда, като за нас оставят задната част, къдеточистачките си оставят метлит и лопатите. Квадратура е около 10 кв.м., които сакрайно недостатъчни. Помещението по никакъв начин не отговаря на нуждите напартията и ние го отказахме", обясни Арнаудов.

Второ предложение така и непостъпва.Преди проблемът да намери решение, домакинът на общината и служители на администрацита разбиватвратата и започват да разместват и ровят във вещите на партийното звено. Тамсе  съхраняват лични вещи, документи,включително и съдържащи лични данни.

"По правен пъттова се прави по определена процедура, която в случая не е спазена. До адресатасе изпраща уведомление за освобождаване, което има 14 срок за обжалване.Общината няма право да влезе в имота насилствено без узаконяването на Заповедтаза освобождаване. По закон, това е наказуемо със затвор. Освен това, тукговорим за документи, които съдържат лични данни, до които не всеки има правона достъп", поясни председателят на Областния съвет на БСП - Бургас Николай Тишев.

От своя странадепутатът от партията Атанас Зафиров определи действията на общината като„нагъл политически акт набеззаконие, който няма как да остане безнаказан". Предстои от общинския съветда внесат сигнал до Районна прокуратура Царево за противозаконно влизане вползван от общински съвет на БСП имот. В зависимост от реакцията наПрокуратурата, от централата ще предприемат и по-нататъшни правни действия.

"Лапчев, минаграница, която не трябваше да минаваш. Случаят ще има съответнитеадминистративни, юридически и политически последствия", зарече се Зафиров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега