Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Несебър: Няма да има друг "Дюнигейт"

Община Несебър: Няма да има друг "Дюнигейт"

Община Несебър е категорична, че нищо няма да се застроява и заграбва, още по-малко върху държавни терени, няма да има т.нар. "Дюнигейт". Това е нашата официална позиция във връзка със скандалното прессъобщение от „Слънчев бряг“ АД, което бе разпратено вчера до медиите, съобщават от пресцентъра на Община Несебър.

Община Несебър е категорична, че нищо няма да се застроява и заграбва, ощепо-малко върху държавни терени, няма да има т.нар. "Дюнигейт". Това енашата официална позиция във връзка със скандалното прессъобщение от „Слънчев бряг“  АД, което бе разпратено вчера до медиите, съобщават от пресцентъра на Община Несебър. Ето какво още се казва в позицията*:

Случаят с докладната записка, предизвикала негативната реакция от страна надружеството и която престои да се разгледа на днешната сесия на Общинския съветв Несебър, е следният:В общинска администрация има постъпило искане от заинтересовано лице,носител на вещно право за единия имот, с който иска изменение на ПУП. При процедурите,предвидени в Закона за устройството на територията, при наличието на таковапредложение, което засяга и общински имоти, то задължително трябва да се внесеза обсъждане в Общинския съвет.

С тази промяна се цели урегулиране на подходаот Несебър към Северния плаж, защото се установява, че ПУП-а, който действа, неотговаря нито на кадастралната карта, нито на специализираната карта заплажовете, изготвени наскоро от МРРБ и Агенцията по кадастъра. По сега действащия подробен устройствен план подходътпреминава под сграда, собственост на АПИ, и промяната цели подходът към плажада бъде процедиран в друга част на имотите. Отновоподчертаваме, че няма никаква опасност от строителство върху дюни.

Пакповтаряме, че докладната записка е първа стъпка, с която се изисква изобщоразрешение от Общинския съвет на Несебър да се процедира нещо  върху имот, собственост на община. Едва следтова ще бъде изготвен пълен комплект от документи и представенна компетентните държавни органи изаинтересовани лица, съгласно процедурите по ЗУТ.Задължениена общинска администрация при такива случаи е да придвижи постъпило искане отзаинтересовано лице, което засяга общински имоти, към Общинския съвет, който епринципал на терени общинска собственост.

На такъв ранен етап е несериозно дасе говори за разпореждане и каквото и да е било фактическо действие от когото ида е било. Предвидфакта, че дневният ред на сесията на Общински съвет бе известен още в средатана миналата седмица, а прессъобщението с възражението е пуснато към медиите внеделя – 19 април, в 17 часа, би могло да се предположи, че шумът около казуса,е по-скоро начало на предизборната кампания за местния вот от заинтересованилица, отколкото за някаква истинска грижа за защитени територии или опасност отзастрояване.

*Позицията на Община Несебър е публикувана без редакторска намеса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега