Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Несебър стартира преговори за придобиването на част от „Слънчев бряг“

Община Несебър стартира преговори за придобиването на част от „Слънчев бряг“

Сегашното ръководство на "Слънчев бряг" обаче е на мнение, че Община Несебър няма достатъчно ресурси, за да стопанисва целия курорт.

Хотелиери от к.к. "Слънчев бряг" искат община Несебър да придобие собствеността на най-големия морски курорт по Южното Черноморие. На извънредна сесия днес ОбС Несебър даде зелена светлина общината да стартира преговори за придобиването на собствеността върху инфраструктурата на източната зона в курортния комплекс.

В момента "Слънчев бряг" се управлява от административно дружество. Искането се дължи на това, че се дава възможност за налагане на мораториум върху строителството. Сегашното ръководство на "Слънчев бряг" обаче е на мнение, че Община Несебър няма достатъчно ресурси, за да стопанисва целия курорт.

"Считам, че пътят за разрешаването на проблемите по инвестиране в инфраструктурата на националните курорти, в т.ч. и за к.к.Слънчев бряг, е чрез приемането на наредбата за националните курорти. В нормативна регулация на правния статут и управлението на националните курорти, могат да се дефинират много ясно отговорностите и ангажиментите на държавата, местната власт и стопаните на националните курорти, както и на потребителите на туристически продукти. Евентуално в нормативния акт може да се предвиди регламентация на отношенията между собственици и ползватели на инфраструктурата и така по-ефективно ще може да се претендира изпълнението на задълженията по тези регламенти или общи условия, включително и ще направи възможно уреждането на финасовите отношения между участниците", коментира от своя страна изп. директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега