Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Поморие ще обжалва решението за прехвърляне на Военния санаториум

Община Поморие ще обжалва решението за прехвърляне на Военния санаториум

"Предложението на военния министър г-н Ненчев е неморално спрямо Поморие и поморийци, които са дарили този имот на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, а не на г-н Ненчев", коментира кметът Иван Алексиев.

"Въпреки, че сезирах всички, нитоедна от отговорните институции не изрази становище във връзка с решението на Министерски съвет за включването наБолница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация /БДПЛР/ "Свети Георги" - гр. Поморие в активите натърговско дружество МБПЛР "Вита" ЕООД - гр. Велинград. Убеден съм, че с товакатегорично се нарушава волята на дарителя, Община Поморие ще обжалва решениетовъв Върховния административен съд", заяви кметът на Община Поморие ИванАлексиев.  

Промяната на статута на земята отпублична държавна в частна държавна собственост, поради отпаднала необходимосте основният мотив за обжалване на решението, в защита волята на дарителя от1932 г., когато тогавашният Анхиалски общински съвет дарява безвъзмездно всобственост на ДЪРЖАВАТА, терен за изграждане на Почивна станция на инвалидите(на пострадалите от войните - Балканска, Междусъюзническа и Първа световнавойна, български войни). 

"Целта ни е запазване напубличния характер на имота, което да гарантира волята на дарителя и не държимна всяка цена собствеността върху него да бъде прехвърлена на Община Поморие.Това е само един от начините да браним желанието на нашите предци и да го продължимв годините и занапред, защото предложението на военния министър г-н Ненчев енеморално спрямо Поморие и поморийци, които са дарили този имот на БЪЛГАРСКАТАДЪРЖАВА, а не на г-н Ненчев", допълни кметът Алексиев. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега