Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Созопол задължи наемател в района на къмпинг “Градина” да почисти 100 куб.м. боклук

Община Созопол задължи наемател в района на къмпинг “Градина” да почисти 100 куб.м. боклук

Предписанието е направено след извршена проверка от експерт “Екология” и специалист от “Строителство” в общината, след подаден сигнал от директора на РИОСВ Бургас.

Община Созопол направи предписание на “Къмпинг Градина Еко” ЕООД – наемател на един от имотите в къмпинга, да възстанови състоянието на поземлените имоти, на които бяха изсипани 100 куб.м. земна маса, примесена със скални късове и строителни отпадъци. В предписанието е посочено, че те трябва да се премахнат в срок до 29 януари 2024г. 

Предписанието е направено след извршена проверка от експерт “Екология” и специалист от “Строителство” в общината, след подаден сигнал от директора на РИОСВ Бургас. 

Проверката установи, че в шест имота в къмпинга са насипани изкопни земни маси, примесени със скални късове и строителни отпадъци. 

С изкопни маси е стабилизиран път, като в продължението му е насипан и уплътнен и още един участък. В друг участък за провеждане на водите под пътя са положени две гофрирани тръби.


Снимка: Община Созопол

От РИОСВ уточниха, че  поземлените имоти попадат в защитена зона по Закона за биологичното разнообразие („Натура 2000“ място) „Бакърлъка“ за опазване на дивите птици и в защитена зона „Плаж Градина – Златна рибка“ за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна.

Ако “Къмпинг Градина Еко” ЕООД  не изпълни предписанието и не отстрани земните маси със скални късове и строителни отпадъци от засегнатите имоти в указания в предписанието срок, ще бъде образувано административно - наказателно производство и на фирмата ще бъде наложена глоба съгласно чл. 166, т.3 от ЗООС в размер на от 2 000 до  20 000 лева. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега