Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Студенти от Африка отново искат да учат в бургаски университет

Студенти от Африка отново искат да учат в бургаски университет

Вече стартира процес по представяне на висшето училище в различни държави. Специално в Мароко имат опит и отлични спомени от български преподаватели.

След успешното начало на първия курс англоезични студенти по Медицина в Бургаския държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“ предстои интензивно развитие в посока на по-мащабно международно присъствие във висшето училище. Това стана ясно след завръщането на ректора проф. д-р Христо Бозов от Кралство Мароко.

„Интересът към България и в частност Бургас и университета е голям. Докато от Европа голяма част от желаещите да учат при нас се насочват към медицината при африканските студенти има и други търсени специалности. Те са свързани с инженерните и компютърни науки, туризъм и икономика. Въпреки голямата конкуренция от цял свят ние има какво да предложим като качество на образованието и отлична локация“, разказва ректорът.

Вече стартира процес по представяне на висшето училище в различни държави. Специално в Мароко имат опит и отлични спомени от български преподаватели.

По време на академичната визита в Кралството вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на културата Кръстю Кръстев направиха официални три важни документа. Сред тях е програма за сътрудничество в областта на образованието, висшето образование, научните изследвания, културата, комуникацията, младежта и спорта за периода 2024–2026 година.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега