Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общински съветници с питане относно светофарната уредба на кръстовището на Билкова аптека

Общински съветници с питане относно светофарната уредба на кръстовището на Билкова аптека

"В натоварените времеви зони се налага изчакване на поне два сигнала, за да може да се премине през кръстовището", заявяват общинските съветници на БСП.

Питане относно оптимизирането на транспортните потоци на кръстовището на бул.”Сан Стефано” и  ул.”Христо Ботев” в Бургас отправиха към кмета на Община Бургас общинските съветници от БСП Живко Господинов и Мадлен Мутафян.

„Продължаваме периодично да поставяме въпроса за режима на работа на светофарната уредба на кръстовището на бул. ”Сан Стефано” и ул. „Христо Ботев” по известно сред бургазлии, като кръстовището на Билкова аптека. Преди няколко години при реконструкция на светофарната уредба се въведе режим на работа, който изисква 120 секунди изчакване за зелен сигнал на светофара. В натоварените времеви зони се налага изчакване на поне два сигнала, за да може да се премине през кръстовището, което от своя страна генерира допълнително влошаване на трафика и повишаване на замърсяването от изгорелите газови на чакащите автомобили“, се казва в документа.

„За сравнение на най – натовареното кръстовище в страната, това на Орлов мост в София се чака за зелен сигнал максимум 56 секунди. Вярваме, че може да се намери алгоритъм за оптимизация на формираните транспортни и пешеходни потоци на кръстовището на билкова аптека“, заявяват в сигнала си Живко Господинов и Мадлен Мутафян.

Общинските съветници желаят да получат отговор на въпроса: Какви мерки ще предприеме община Бургас, за да се осигури оптимизация на формираните транспортни и пешеходни потоци на кръстовището на Билкова аптека?


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега