Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Aвиационен експерт: Самолетът на Пригожин е взривен, предстои да се види дали отвън или отвътре

Aвиационен експерт: Самолетът на Пригожин е взривен, предстои да се види дали отвън или отвътре

Какви са основните версии за инцидента с лидера на "Вагнер"?

При видеото се вижда, че едното полукрило на самолета на Пригожин липсва при падането от височина, както и части от вертикалния стабилизатор (опашката) и елеватора. Това означава, че е имало разпад във въздуха. Опашните части са на 3-4 км от основните останки. Едната теория е сваляне, но по-правилно е да се каже, че е взривен, дали отвътре или предизвикан отвън - предстои да се разбере. Това каза авиационният експерт Александър Богоявленски.

"На борда е имало записващи устройства. "Покушение е по-правилно определение от тероризъм. разпад по време на полет е най-рядката причина за авиопроизшествие. Самолетът е бил откриваем с радар, подал е летателен план и е имал транспондер. Твърде вероятно няма да има достъп до двете черни кутии. На борда е имала взривна декомпресия, в резултат на това самолетът започва падане надолу. Ракета може да прониже крилото", обясни той.

Бившият военен министър Николай Свинаров предположи, че ПВО системата С300 може да е използвана за сваляне на самолета на Пригожин. "Има неясноти от технически характер около катастрофата на самолета на Пригожин. Частният полет като има списък на пасажерите и летателен план, има ли черна кутия? Държавният тероризъм не е чужд на руското управление, така че бихме могли да го определим и така. Свалянето на самолет с ракети или вътрешен взрив са сред версиите, няма как грешка на пилота да свали крилото на самолета", коментира той. 

Според него всички на борда са починали още по време на удара - във въздуха. "Пригожин трябва да е имал парашут, а самолетите - катапулт, но това не се е случило. Думите на Путин означават, че стои зад действията на "Вагнер" в Украйна", посочи Свинаров.

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега