Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Евгений Пригожин е в списъка на пътниците на разбил се в Русия самолет

Евгений Пригожин е в списъка на пътниците на разбил се в Русия самолет

Руският регулаторен орган в областта на гражданската авиация „Росавиация" каза, че Пригожин е в списъка с пътниците на разбилия се самолет.

Губернаторът на Тверска област Игор Руденя взе под личен контрол въпроса със самолетната катастрофа в Бологовския район на Тверска област, при която, по информация на министерството на извънредните ситуации, са загинали 10 души, сред които се предполага, че е бил и руският наемнически предводител Евгений Пригожин. Това съобщи пресслужбата на областната управа, цитирана от ТАСС.

„На 23 август в района на село Куженкино, Бологовски окръг, е станала катастрофа на гражданско въздухоплавателно средство. Ситуацията е взета под контрол от губернатора на Тверска област Игор Руденя", се посочва в съобщението.

По данни на пресслужбата на терен работят служители на правоохранителните органи и на министерството на извънредните ситуации. “Установяват се подробности за инцидента, броят на загиналите в резултат на катастрофата на въздухоплавателното средство се уточнява", добави пресслужбата.

Село Куженкино се намира на 16 км от град Бологое и на 170 км от Твер. Местността в посочения район е предимно гориста.

Според непотвърдени медийни информации разбилият се бизнес самолет е принадлежал на собственика на частната военна компания (ЧВК) „Вагнер" Евгений Пригожин, посочва Асошиейтед прес.   

Руският регулаторен орган в областта на гражданската авиация „Росавиация" каза, че Пригожин е в списъка с пътниците на разбилия се самолет. Засега обаче не е ясно дали Пригожин се е качил на самолета.

Руските спешни служби са открили осем тела на мястото на катастрофата, предаде агенция РИА Новости.

Пригожин, чиято ЧВК „Вагнер" се биеше заедно с руската редовна армия в Украйна, оглави бунт срещу руското военно ръководство в края на юни, припомня АП. Кремъл заяви, че той ще замине в изгнание в Беларус, а бойците му или ще се го последват там, или ще се влеят в редиците на руската армия.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега