Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общински съветник: Продават на безценица земя край Царево

Общински съветник: Продават на безценица земя край Царево

Да продаваш земя или да теглиш кредити, за да оцеляваш, това е пагубна политика за нашата община, алармира Емил Пейчев

Управляващите в Царево гласуваха да бъде продаден общински терен от 820 дка, където в момента има лозя, на цена от 90 стотинки до 1 лев за кв. метър. За такива пари не можете да си купите квадратен метър балатум. Това написа в профила си във „Фейсбук“ общинският съветник от опозицията Емил Пейчев. Той сподели още, че през пролетта управляващите в морското градче са продали 480 дка овощни градини на цена от 77 ст. на кв. метър. Ето и цялата информация от Пейчев, която публикуваме без редакторска намеса: 

„Уважаеми Приятели и Съграждани,

На последната сесия на общинския съвет имах чуството, че кметът и общинското мнозинство са превърнали общината в магазин „Всичко за един лев“. Но едно е човек да си купи за един лев някакъв сувенир, друго е да си купи изключително ценна земя.Разбрахте ли, че управляващите в Царево гласуваха да бъде продаден общински терен от 820 дка, където в момента има лозя, на цена от 90 стотинки до 1 лев за кв. метър. За такива пари не можете да си купите квадратен метър балатум. И точно тези хора ме обвиняват, че съм против земеделието???

За пореден път кметът и свитата му разпродават ценни активи и декапитализират общината.Въпросните лозя се стопанисват от арендатори. Те имат договор за наем с продължителност 35 години. За този период от време в общинската хазна ще влязат около 1.5 млн. лева. А изведнъж общинските търгаши решават да продадат този терен за около 800 – 900 000 лв.И представете си чисто хипотетично, че ако въпросните 800 – 900 000 лв. от продажбата бъдат инвестирани в довършване на ремонта на улица „Хан Аспарух“ в центъра на Царево, където е разположен един знаков магазин „оптика“ , тогава ще имаме една ремонтирана улица, изхарчени пари и няма да имаме повече терен, който да ни носи приходи.

Днес продаваме земята на Царево. Това е бил най-ценният актив за нашите деди. И ние няма да завещаем нищо на нашите наследници, защото ще сме продали земята и ще сме изхарчили парите.През пролетта кметът тримандатник и мнозинството му харизаха 480 дка овощни градини на цена от 77 ст. на кв. метър, сега подаряват лозя. Тези хора нямат чуство за срам. Да продаваш земя или да теглиш кредити, за да оцеляваш, това е пагубна политика за нашата община и единственото, което ще завещаем на идните поколения, ще са дългове.

Затова наесен да изпратим тези алчни хора по живо, по здраво и да спасим Царево от тях“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега