Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общинските съветници гласуват тарифите за наем в експоцентър "Флора"

Общинските съветници гласуват тарифите за наем в експоцентър "Флора"

Днес общинските съветници на Бургас се събират за своето 49-то редовно заседание. В дневния ред са залегнали общо 67 точки, по които представителите на общинската власт ще трябва да вземат решения. Точка първа са таксите за новия конгресен център - "Флора".

Днес общинските съветници на Бургас се събират за своето 49-то редовно заседание. В дневния ред са залегнали общо 67 точки, по които представителите на общинската власт ще трябва да вземат решения. Точка първа са таксите за новия конгресен център - "Флора".

Припомняме Ви, че експоцентърът ще отвори врати на 20-и май. "Бойното кръщение" на новата сграда ще бъде традиционната цветна изложба "Флора", което ще продължи до 27-ми май. Междувременно, както от Общината вече съобщиха, залите ще бъдат предоставени за наемане и провеждане на различни изложби, събития, конгреси и т.н. Заедно с тях, ще се предлагат и апаратура за озвучение, осветление и презентационна техника.

Според данните от докладната, внесена от зам.-кмета Йорданка Ананиева, таксата за 1 час наем на някоя от залите ще варира между 20 и 55 лева (в зависимост от размера на помещението). Наемът за цял ден пък ще струва между 100 и 250 лева. Външните площи също ще бъдат отдавани за 5 лв./кв.м. на ден.

Ще има възможност и за наемане на целия експоцентър. Извън високия летен сезон това ще излиза по 1 000 лева на ден или общо 20 000 за цял месец. През юни, юли и август наемът скача двойно - 2 000 за 1 ден и 40 000 за цял месец. През зимата цените ще бъдат по-ниски - 850 за един ден и 15 000 за месец.

Други теми на днешното заседание ще бъдат общественият ред, безвъзмездната помощ след бедствията от 19-и юни, кандидатстването по програма "Инициативи за обществено здраве", обособяването на рекреационния кът в парк "Езеро" и промяна на плана за преместваемите обекти в парка в "Славейков" и "Морската градина".

Съветниците от НФСБ отново внесоха предложението си, забраняващо манифестацията на нестандартна сексуалност, макар през последните месеци то да претърпя няколко поредни неуспеха. ГЕРБ от своя страна са внесли предложение, засягащо инфраструктурата и достъпността й за хора с увреждания.

Ако одобрят докладната, общинските съветници ще разрешат един наболял проблем, свързан с трудностите, които срещат хората с увреждания. Измененията включват обособяване на пешеходни пътеки, пригодени за по-лесно придвижване на хора с нарушени двигателни способности, както и монтирането на звукова сигнализация към светофарите, предназначена за хора с увредено зрение,

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега