Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общинският съвет "отсъди" в полза на "Lafka"

Общинският съвет "отсъди" в полза на "Lafka"

След като навлизането на веригата павилиони „Lafka“ в Бургас предизвика бурно недоволство от страна на дребните търговци в града, агресията ескалира до там, че собствениците прекъснаха заседание на Общински съвет. Причината бе обсъждането на докладна записка, внесена от ГЕРБ, променяща Наредбата за преместваемите обекти. Въпреки демонстрацията, промяната бе приета с 25 гласа „за“, 15 „против“ и 4 „въздържал се“.

След като навлизането на веригатапавилиони „Lafka“ в Бургас предизвика бурнонедоволство от страна на дребните търговци в града, агресията ескалира до там,че собствениците прекъснаха заседание на Общински съвет. Причината беобсъждането на докладна записка, внесена от ГЕРБ, променяща Наредбата запреместваемите обекти. Въпреки демонстрацията, промяната бе приета с 25 гласа„за“, 15 „против“ и 4 „въздържал се“.

С въвеждане на промяната,собствениците ще имат право на повече от един търговски обект от тип павилионза дребна търговия. Според авторите на предложението, то ще стимулираконкуренцията в града.

Търговците обаче смятат, че новиярегламент ще разчисти пътя на „Lafka“, а веригатаще „екзекутира“ дребните търговци в града. Приемането на промяната предизвикабурно недоволство, което накара собствениците демонстративно да напуснат залатана местния парламент.

Председателят на Асоциацията за защита на дребния и среден бизнес в Бургас - НиколайДимитров заяви, че организацията ще изиска отобластния управител да върне докладната като условно незаконосъобразна.Търговците щели да внесат искането до края на седмицата.

Основната причина занедоволството на търговците в града е, че за собствениците на павилиони имаконкретни изисквания, които са твърде стриктни и тежки за изпълнение. Обектитена „Lafka“ представлявали монопол, койтодоста по-лесно покривал изискванията дори само заради финансовите възможности.

Освен това, възможността да сепридобива собственост върху повече от един павилион ще даде инструмент заликвидация на неконкурентноспособните търговци, които нямат възможностите наверигата. Това би могло да остави без препитание повече от 500 бургазлии. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега