Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общинският съвет в Бургас приема бюджета днес

Общинският съвет в Бургас приема бюджета днес

Общинският съвет на Бургас ще заседава днес от 10:00 часа. Кметът ще представи годишният отчет за изпълнение на Бюджета за приходите и разходите на Община Бургас за 2012 г.

Общинският съвет на Бургас ще заседава днес от 10:00 часа. Кметът ще представи годишният отчет за изпълнение на Бюджета за приходите и разходите на Община Бургас за 2012 г. На сесията ще бъде приет и бюджета на Общината.  Общата рамка на бюджет 2013 е 159 108 056 лв.

В бюджета предвидените средства за капиталови разходи тази година са повече от 70 милиона лева. От тях средствата от оперативни програми на ЕС са над 35 милиона. Разходите са разпределени по пера. За улично осветление, чистота, озеленяване и опазване на околната среда, а както и ремонт и поддръжка на пътища и улици е предвидено да бъдат изхарчени близо 30 милиона лева. За сравнение общинската културна програма ще се помести в рамките на бюджет от 606 500 лева.

Съветниците ще разгледат докладна записка от групата на „Национален фронт за спасение на България“ за изграждане на пешеходен подлез на кръстовището на ул. „Александровска“ и ул. „Сан Стефано“. Те отново искат  възстановяване на унищожения паметник на 24 Черноморски пехотен полк в Приморски парк, промяна на режима на паркиране в „Синя зона”,  отмяна на концесията на площад „Св.Св. Кирил и Методий”, премахване на молитвен дом и забрана на религиозната пропаганда по улиците.

Зам.-кметът Красимир Стойчев предлага допълване на годишната програма за управление и разпореждане с общинска собственост с общинските обекти от първостепенно значение. Друг зам.-кмет - Йорданка Ананиева  ще обоснове искането си за създаване на временна комисия за изработване на проект за Правилник за реда за подаване на предложения и вземане на решения от Общинския съвет за изграждане на паметници, монументи, паметни плочи и други на територията на Община Бургас.

Съветниците ще гласуват и нов ПУП за отреждане на терен за изграждането на параклис на „Свети Георги Победоносец” в Морската градина. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега