Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обсъждат прием на български стипендианти в руската "силициева долина"

Обсъждат прием на български стипендианти в руската "силициева долина"

Двете страни се договориха да разгледат въпроса за обучението на наши студенти в Университета Инополис – най-големият технологичен парк в Русия.

Постоянната българо-руска работна група „Информационно общество и информационни и комуникационни технологии“ обсъди възможността за прием на български стипендианти в руската "силициева долина". Двете страни се договориха да разгледат въпроса за обучението на наши студенти в Университета Инополис – най-големият технологичен парк в Русия.

Темата бе част от дневния ред на осмото заседание на работната група. В срещата взеха участие заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов и заместник-министъра на съобщенията и масовите комуникации на Руската Федерация Рашид Исмаилов.

Сред обсъдените въпроси бе и темата за сътрудничество в областта на образователната и научно-техническата дейност с български висши учебни заведения и ИКТ компании, включително и за реализация на съвместни образователни програми и проекти, обмен на преподаватели и специалисти. Делегациите отбелязаха важността на създаването и развитието на контакти между български и руски учебни заведения.

Двете страни разгледаха идеята мобилните и пощенски оператори да развият услуги за онлайн преводи на парични средства чрез банкови карти и чрез сметки за мобилен телефон. Сред останалите теми, които бяха обсъдени са тарифната политика в областта на съобщенията в България и Русия, управлението на Интернет, съвместни инициативи за обезпечаване на трансграничната информационна сигурност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега