Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обвиненият за палеж на полицейски бус при протестите срещу БФС остава в ареста

Обвиненият за палеж на полицейски бус при протестите срещу БФС остава в ареста

Прокуратурата обвини 29-годишния младеж за палеж на микробус на протеста срещу БФС.

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Стефан Шикеров, който е обвинен за палежа на полицейски бус в деня на протеста срещу БФС на 16 ноември пред Националния стадион. 

Съдът приема, че е налице обосновано предположение обвиняемият да е съпричастен към обвинителната теза.

Защитата твърди, че Шикеров няма да се укрие, тъй като има семейство, а и скоро очаква дете. Шикеров се оплака, че са го били полицаи и каза, че несправедливо е обвинен. Оплака се, че не е бил прегледан от лекар. 

В залата присъстваше и бременната в 9-ия месец съпруга на обвиняемия.

"Видях, че нещата ескалират сериозно. Видях, че нямам място там и реших да се прибирам. Тръгнах от "Свети Седмочисленици", "Граф Игнатиев", в посока към бул. "Васил Левски". Там жандармерията беше в една линия и ми казаха да изчакам. Поискаха документите ми и започнаха да ме налагат и заплашват. Не съм хвърлял и прашинка към този микробус. Аз съм жертвата", каза обвиняемият Шикеров.

Той поиска по-лека мярка, да бъде до жена си при раждането на тяхното дете и след това. "Не съм хвърлил прашинка към този бус. Не знам как ме задържаха", каза той.  

Прокуратурата обвини 29-годишния младеж за палеж на микробус на протеста срещу БФС. След запознаване със събраните в началото на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че около 19:05 ч. на 16 ноември на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Гурко" мъжът e запалил паркиран бус, собственост на МВР със значителна стойност – над 11 000 лв.

Пожарът е представлявал опасност за живота на лица, участващи в митинг срещу ръководството на Български футболен съюз и служители на МВР, намиращи се в непосредствена близост до запаления бус.

За посоченото престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от три до десет години.

Междувременно районният съд в София остави в ареста 20-годишен мъж за извършени хулигански действия и повреждане на чужда собственост по време на протеста.

Емил Петрунов е обвинен, че на 16 ноември около 19:35 ч., пред сградата на посолството на Турция е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той е хвърлил камък, с който счупил задно ляво стъкло на полицейски микробус, марка "Фолксваген".

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Той е обвинен и за това, че е повредил чужда движима вещ, която е държавна собственост, посочват от Прокуратурата.

Определението на съда за постоянен арест на двамата подлежи на обжалване. 

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега