Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обявиха номинациите за "Бург на годината 2015", гласуването стартира днес

Обявиха номинациите за "Бург на годината 2015", гласуването стартира днес

Ясни са петимата претенденти за тазгодишния приз "Бург на годината" - личността, допринесла най-много за развитието и популяризирането на града. Тази година в списъка с номинациите отново влизат имена от различни сфери на политическия и културния живот. Кой от тях ще стане Бург на 2015-а ще решат гражданите. Гласуването ще стартира днес.

Ясни са петимата претенденти за тазгодишния приз "Бург на годината" - личността, допринесла най-много за развитието и популяризирането на града. Тази година в списъка с номинациите отново влизат имена от различни сфери на политическия и културния живот. Кой от тях ще стане Бург на 2015-а ще решат гражданите. Гласуването ще стартира днес.

Ето и номинираните:

Никола Добрев - президент и треньор на клуб „Фрегата“ – за  ентусиазма, с който работи за възраждане хандбала в Бургас.

Димитър Рачков - за  актьорските му превъплъщения, с които радва не само бургазлии, за това че направи бургаския говор норма и показа колко много чувство за хумор и самоирония носят бургазлии.

Атанаска Николова - Зам.-кмет по Европейски политики и околна среда - за упоритата й и ефективна работа в привличане на средства по проекти за развитието на Бургас.

Пейо Пантелеев - актьор, поет, режисьор - за  нестихващия творчески плам, който вдъхновява и е част от неповторимия бургаски дух.

Диян Димов - директор на Пристанище Бургас - за възхода на порта в последните няколко години.

Гласуването ще продължи до 6-и декември, когато ще се състои официалната церемония по връчване на приза. И тази година, за трети пореден път, ще бъде присъдено и отличието “Завърнали се младежи“. Признанието е за млади хора, родени в Бургас, напуснали града, учили или работили извън него, които са се завърнали отново и допринасят за развитието му със своите свежи знания и енергия. Ето и номинациите в тази категория:

Силвия Дънекова -  заради златния медал и новия  републиканския рекорд в бягане с препятствия, за това, че се върна от Румъния с титлата - поредна спортна гордост за Бургас.

Станислава Бойчева,  състезател по карате киокушин - заради световната титла тази година, за това, че се върна от Русия със страхотен успех за България.

Отборът на ПМГ - за поредните им успехи на високи математически форуми, за това, че и в Китай разбраха за силата на ума на бургаските възпитаници.

Традиционната кампания “Бург на годината” се организира по инициатива на “Радио 1”, радио “MIXX” и радио” ФОЛК”. Сред отличените през годините са певицата Тони Димитрова, проф. Петко Чобанов, братя Диневи, неврохирургът д-р Николай Недев, Семир Абумелих, големият Георги Калоянчев, шампионът по бокс Денислав Суслеков, Димитър Николов – 2 пъти, като кмет и преди това, световната шампионка по брейк Мари Славова, Рафи, Петър Алексиев. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега