Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обявиха свободните места в детските градини за второ класиране

Обявиха свободните места в детските градини за второ класиране

Обявиха свободните места в детските градини в Бургас за второ класиране, каза Веселина Таралова директор на общинската дирекция "Образование" пред радио "Фокус". Колко са местата за всяко детско заведение може конкретно да се види на специалния сайт на общината.

Обявиха свободните места в детските градини в Бургас за второ класиране, каза Веселина Таралова директор на общинската дирекция "Образование" пред радио "Фокус". Колко са местата за всяко детско заведение може конкретно да се види на специалния сайт на общината.

"Паралелно с некласираните деца имаше и доста свободни места, които останаха незаети. Това са предимно в комплексите "Изгрев", "Зорница" и "Славейков". В к-с "Меден рудник" и Централна градска част останаха пък много деца, които не можаха да бъдат приети. За да уважим максимално желанието на родителите обявихме максимално свободни места в центъра и "Меден рудник", каза Таралова.

През септември ще бъде довършен втори корпус на ОДЗ 13 в к-с "Меден рудник" и допълнително бяха обявени свободни места за две градински групи и за една яслена, а в центъра - свободни места има във филиала на ЦДГ "Вълшебство" (сградата на бившето 5 РПУ). Таралова уточни, че там започва ремонт, след който ще се приемат 4 градински групи.

Сега за 2-ро класиране са обявени 2 групи, но ако се прецени, че те не са достатъчни ще се обявят и останалите групи за децата родени през 2010г. Според Таралова важно е родителите да знаят, че тази сграда няма да може да приема деца на 15.09, тъй като ремонта ще продължи и през есента.

От общината призовават родителите, които могат да гледат децата си, да се възползват от този прием в ЦДГ "Вълшебство" и сега на 2-ро класиране да кандидатстват за там. Те ще бъдат информирани как върви ремонта и кога ще се приемат реално децата в градината след ремонта й.

"Свободните места, това са в повечето места, които сме обявили - 68 в една възрастова група в Централна част на града и още толкова в к-с "Меден рудник" за детска градина, както и допълнително 25 места за детска ясла. Аз мисля, че с тези места ще успеем да уважим желанията на родителите. В детските заведения в комплексите има още места", завърши Таралова.

До 7-ми юни е срокът, в който може да се регистрират в системата децата за участие в класиране единствено в случай, че все още нямат регистрация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега