Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обжалват конкурса за концесия на три плажа в Бургаско

Обжалват конкурса за концесия на три плажа в Бургаско

За шест морски ивици няма да могат да бъдат проведени процедури за концесии, а вероятно ще се върви към подготовката на търгове за отдаване под наем.

Към момента са отдадени наконцесия 49 морски плажа. По пет предстои да бъдат подписани договори, апо три има подадени жалби - "Поморие-централен", "Бургас-север" и "Къмпинг„Нестинарка“". За шест морски ивици няма да могат да бъдат проведени процедуриза концесии, а вероятно ще се върви към подготовката на търгове заотдаване под наем. Става въпрос за ивиците "Кранево-централен","Варна-централен", "Къмпинг Юг", "Св. Влас-болница", "Ахтопол-север", "Росенец-север". 

Това съобщи днес служебният министър на туризма Стела Балтова при първата си пресконференция, на която представи приоритетите в рамките на мандата на служебното правителство и състава на политическия си кабинет. "За мен е важно нормалното протичане на предстоящия летен сезон и ще работим в посока намаляване броя на неохраняемите плажове", подчерта министърът.

Министър Балтова очерта дваосновни приоритета в дейността на ведомството - подобряване качеството наадминистративното обслужване в туризма и националната туристическа реклама имеждународно сътрудничество. Сред другите задачи тя посочи работата посистемата за единна туристическа информация, като напомни, че за нея имаотворена обществена поръчка, която се обжалва в КЗК и изтъкна, че тя еважна за изсветляване на сивия сектор в бранша. 

В рамките на правомощиятана служебния министър ще се работи и по промените в Закона за туризма, които сеотнасят до предложението за въвеждане на гаранционен фонд паралелно съсзастраховането. Тя съобщи, че на среща с бизнеса е било постигнато съгласиепрез следващите няколко месеца да се търси балансирано решение по този въпрос,което впоследствие да се предложи за промени в закона. 

Спазвайки поставения от служебнияпремиер Огнян Герджиков срок, в началото на следващата седмица ще е готованализ на обществените поръчки в рамките ведомството, уточни министър Балтова. Тясъобщи още, че до две седмици ще бъде свикан междуведомствен съвет за кадрите втуризма.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега