Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оценката на оксфордската ваксина се очаква до края на месеца

Оценката на оксфордската ваксина се очаква до края на месеца

Оксфордската ваксина е препарат с вирусен вектор. При този вид ваксина се използва различен, безвреден вирус за предаване на „указания“ от вируса, причиняващ COVID-19.

Становище за разрешението за употреба под условие на т.нар. "Оксфордска" ваксина срещу COVID-19 на AstraZeneca може да бъде издадено до 29 януари. На заседанието на Комитета по лекарствените продукти за хуманна употреба към Европейската агенция по лекарствата (EMA) ще се даде становище за разрешение при условие, че предоставените данни за качеството, безопасността и ефикасността на ваксината са достатъчно надеждни и пълни и че цялата допълнителни информация, необходима за извършване на оценката, се предоставя незабавно.

Такъв кратък срок за оценка е възможен, защото експерти от EMA вече са прегледали някои данни за ваксината по време на непрекъснатия преглед - т.нар. rolling review. По време на тази фаза EMA вече е оценила данни от лабораторни проучвания (неклинични данни), данни за качеството на ваксината (за съставките и начина, по който е произведена) и някои доказателства за безопасността и ефикасността от обобщен анализ на междинните клинични данни от четири текущи клинични изпитвания в Обединеното кралство, Бразилия и Южна Африка. Допълнителна научна информация по въпроси, свързани с качеството, безопасността и ефикасността на ваксината, също е предоставена от компанията във връзка с искането на разрешение за условна употреба и в момента се оценява.

По време на прегледа на документите и на цялата пандемията EMA и нейните научни комитети се подпомагат от експерти от цялата европейска регулаторна мрежа за лекарства, за да се улеснят бързите и координирани регулаторни действия по отношение на лекарствата и ваксините срещу COVID-19.

Оксфордската ваксина е препарат с вирусен вектор. При този вид ваксина се използва различен, безвреден вирус за предаване на „указания“ от вируса, причиняващ COVID-19. Това позволява на собствените клетки на организма да произведат протеина, който е уникален за COVID-19. Имунната система на лицето разпознава, че този уникален протеин не би трябвало да се намира в организма и реагира чрез създаване на естествена защита срещу заразяване с COVID-19.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега