Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Официално: Изключиха БТТП от тристранката

Официално: Изключиха БТТП от тристранката

Българската търговско-промишлена палата/БТТП/ вече няма право до участва в тристранните срещи на правителството с работодателите и синдикатите.

Българската търговско-промишлена палата/БТТП/ вече няма право до участва в тристранните срещи на правителството с работодателите и синдикатите. След като отложиха спорния параграф по-рано през деня при гледането на промените в Кодекса на труда, в края на работния си ден депутатите от мнозинството върнаха текста и го прегласуваха в залата.

За промяната гласваха общо 91 депутати, 63-ма одобриха промяната, 3-ма бяха против и други 24-ма се въздържаха. По-рано при дебатите в пленарната зала левицата, десницата и независимите последователно се изказаха срещу внасяната промяна. Един от основните аргументи против решението беше, че това се прави в услуга на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България (КРИБ), които да заемат мястото на БТПП в тристранния диалог.

С промяната се предвиждат нови критерии за национална представителност на браншовите организации. На първо място, една организация трябва да обединява браншови или отраслови структури и предприятия, в които са наети не по-малко от 100 хиляди осигурени по трудов договор лица.  Друг критерий е да има местни структури в повече от една четвърт от общините в страната и национален ръководен орган.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега