Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Официално обявиха Бургас за Европейски град на спорта 2015

Официално обявиха Бургас за Европейски град на спорта 2015

Официално обявиха Бургас за Европейски град на спорта 2015. Това се случи в Брюксел, по време на големия годишен форум на ACES Europe - Асоциация на европейските столици и градове на спорта, която работи в тясно сътрудничество с Европейската комисия.

Официално обявиха Бургас за Европейски град на спорта 2015. Това се случи в Брюксел, по време на големия годишен форум на ACES Europe - Асоциация на европейските столици и градове на спорта, която работи в тясно сътрудничество с Европейската комисия.

Кметът Димитър Николов получи наградата от Джан Франческо Лупатели - президент на ACES Europe. Заедно с него на церемонията присъства бургазлийката Ивелина Василева - министър на околната среда и водите, която е там, за да търси допълнителни средства за България от европейските фондове.

"Избирането на Бургас ни стимулира да продължим да инвестираме в спорта, защото това е инвестиция в здравето на бургазлии. Искаме да повишим физическата активност при всички възрасти, но важен акцент за нас е работата с учениците и хората с увреждания", каза кметът Николов.

Следващата 2015-та ще е най-наситената със спортни събития година в историята на Бургас. Повечето от тях ще са за любители, но вече се знае и за няколко големи майсторски турнира: Европейско първенство по футбол за младежи до 17 г., Европейско първенство по ветроходство, Европейско първенство по триатлон,  Балкански параолимпийски шампионат за хора с увреждания. Тези и всички останали състезания ще се проведат под егидата на ACES и с мотото: "БУРГАС -  ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД НА СПОРТА".

Кметът Димитър Николов честити на колегата си Йорданка Фандъкова високата чест - по време на същия форум София беше избрана за "Европейска столица на спорта" през 2018 година. Той използва престоя си в Брюксел, за да се срещне и поговори за бъдещето на Бургас с еврокомисаря Кристалина Георгиева, както и с всички български евродепутати от групата на ЕНП.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега