Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Огледайте се в еко арт-инсталацията „Промените си ти“ на младия бургаски творец Божана Славкова

Огледайте се в еко арт-инсталацията „Промените си ти“ на младия бургаски творец Божана Славкова

„Промените си ти“ ще бъде позиционирана до Часовника от страната на Община Бургас.

От 17.10 до 5.11 ще можете да видите екологичната арт-инсталация „Промените си ти“ на младия бургаски творец Божана Славкова. „Промените си ти“ ще бъде позиционирана до Часовника от страната на Община Бургас. Ето какво Божана казва за арт-инсталацията:

„Въпреки неoспоримите последствия от климатичните промени,случващи се сега и около нас, все още много хора смятат, че те нямат никаква индивидуална сила и отговорност върху климатичната криза. Едновременно с това климатичната вина и климатичната депресия oмаломощават хората и правят действията им да изглеждат безсмислени. Когато човек няма надежда за бъдещето си, той става безсилен и бездействен, но когато е бездействен, той убива надеждата за бъдещето си.Хората трябва да бъдат овластени по позитивен начин, да се видят като реална част както от създаването на проблема, така и от неговото решение.Как да се видят? Чрез огледала, разбира се.

“Промените си ти” е арт-инсталация в градска среда – с начало в центъра на Бургас – Часовника (с намерението после да обиколи още български градове), съставена от огледала с послания, рисунки и QR кодове. Когато бъдат сканирани, те ще отвеждат към сайтa на инициативата, от който ще научите за конкретни екологични проблеми и решенията им. Ще можете да видите собствения си лик в проблемите и решенията. Смятам, че „промяна“ може да значи много неща – промяната може да ни изпепели, но може и да се възползваме от това, че трябва да се променим, за да променим себе си и света към по-добро.Затова проектът ми се казва „Промените си ти“ – защото всеки от нас е част от голямата картинка – малка промяна в голямата. Ние сме както климатичните промени, така и тяхното решение. Ние избираме каква промяна да бъдем".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега