Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ограничават движението на камиони над 10 т в тунел "Витиня"

Ограничават движението на камиони над 10 т в тунел "Витиня"

Задължителният обходен маршрут за камионите над 10 тона в посока Варна - София е по първокласния път I-1 като отбиването на трафика е при 35-ти километър на автомагистрала „Хемус“.

Отднес - 1 август, до 15 октомврисе ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона в тръбата заСофия на тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“, информират от АПИ. Задължителниятобходен маршрут за камионите над 10 тона в посока Варна - София е по първокласнияпът I-1 като отбиването натрафика е при 35-ти километър на автомагистрала „Хемус“.

Включването в магистралатав посока София, пътувайки по път I-1 е при 29-ти километър. Спренасочване на тежкотоварните камиони се повишава безопасността на движение исе улеснява трафикът по време на ремонта на тръбата за Варна на тунел „Витиня“.В района на съоръжението има голям надлъжен наклон, което затруднявапридвижването на тежкотоварните автомобили, води до образуването на километричниколони, а понякога се налага и пълно спиране на движението. Обособяването наобходен маршрут за тежкотоварния трафик ще улесни придвижването в тунела.

Ремонтнитедейности на най-дългият тунел у нас (1195м) започнаха на 27 юни иот тогава трафикът преминава двупосочно в тръбата за София. Те включватвъзстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизалация, обновяване напътната настилка, на електрическата и вентилационната инсталация, ново LEDосветление, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване и т. н. Очаква се възставителните дейности даприключат през декември.

Алтернативниятмаршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е пътI-1 - от 215-ти км до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ спървокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км наавтомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-тикилометър на АМ „Хемус“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега