Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Окончателно: Руските атлети няма да се състезават в Рио

Окончателно: Руските атлети няма да се състезават в Рио

Руските атлети бяха окончателно изключени от тазгодишните Олимпийски игри. 68 спортисти ще останах у дома през август, след като Спортният арбитражен съд (CAS) отхвърли жалбата им срещу наказанието, което беше наложено от Международната федерация по лека атлетика (IAAF) заради масова употреба и прикриване на допинг, предава ВВС.

Руските атлети бяха окончателно изключени от тазгодишните Олимпийски игри. 68 спортисти ще останах у дома през август, след като Спортният арбитражен съд (CAS) отхвърли жалбата им срещу наказанието, което беше наложено от Международната федерация по лека атлетика (IAAF) заради масова употреба и прикриване на допинг, предава ВВС.

От IAAF останаха доволни от арбитражното решение и се зарекоха "да продължат да работят с Русия за установяването на чист и здравословен режим на руските атлети, за да може страната да се завърне в световния спорт". Решението на Федерацията и съда обаче не изключват възможността някои от състезателите все пак да се явят, но като неутрални - без да представят страната си.

Участието им ще бъде възможно, ако покриват определени критерии. Предвид това, че до началото на Игрите ни делят две седмици, от съда се опасяват, че атлетите трудно ще успеят да посрещнат изискванията. От Международния олимпийски комитет обмислят дали да не оставят всички руски спортисти у дома, като забранят и на руските състезатели във всички спортове да се състезават.

Припомняме Ви, че независима анти-допинг организация оповести данни, че в Русия стимулантите не само са широко разпространени, но в много от случаите са спонсорирани с държавни пари. Макар това да не бе потвърдено от спортния министър, резултатите бяха красноречиви.

Олимпийските игри в Рио стартират на 5-и август и ще продължат до 21-ви август. Това ще са първите олимпийски игри, проведени в Южна Америка. Градът домакин е избран на 2 октомври 2009 г. по време на 121-вата сесия на МОК в Копенхаген, Дания. Другите кандидати за домакинство са Мадрид, Токио и Чикаго, посочва "Уикипедия".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега