Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ОЛАФ и страните от ЕС подкрепят създаването на Европейска прокуратура

ОЛАФ и страните от ЕС подкрепят създаването на Европейска прокуратура

ОЛАФ и Бавария подкрепят създаването на Европейска прокуратура. Това стана ясно на международната конференция „Европейска прокуратура и защита на финансовите интереси на Европейския съюз“ в Мюнхен. Участниците във форума единодушно застанаха зад предложението на Европейската комисия за учредяването на подобна институция, която да разследва злоупотреби със средства на ЕС.

ОЛАФ и страните от ЕС подкрепят създаването на Европейска прокуратура. Това станаясно на международната конференция „Европейска прокуратура и защита нафинансовите интереси на Европейския съюз“ в Мюнхен. Участниците във форумаединодушно застанаха зад предложението на Европейската комисия за учредяванетона подобна институция, която да разследва злоупотреби със средства на ЕС. Структуратаще се занимава с ограничен брой престъпления, покривайки празнотите внаказателно-правните системи на различните държави като защитата на финансовитеинтереси на ЕС, например.

Активно участие в конференцията взе вицепрезидентът на България МаргаритаПопова, която представи доклад пред присъстващите. В него се посочва, че засъздаването на въпросната структура ще са необходими почтени и опитнипрокурори, съобщават от пресцентъра на президентството. По думите й, няма да сеналожи ЕС да изразходва средства за нова сграда и допълнителна администрация.Вместо това, усилията трябва да се насочат в подбор на кадрите и обединяване наевропейския политически елит.

Българският вицепрезидент подчерта още, че изграждането на Европейскапрокуратура е по същество разширяване на европейското пространство на свобода исигурност, защото то не съществува изолирано, а е пространство на свобода исигурност и за гражданите на други държави.

В конференцията, която се провежда в дните 15 до 17 януари 2014 г.,участват генералният директор на Европейската служба за борба с измамите (OLAF)Джовани Кеслер, генералният прокурор на Свободната държава Бавария КристофЩрьоц, баварският правосъден министър Уинфрид Баусбак, генералните прокуроривъв Федерална република Германия, главните прокурори на България, Чехия,Испания, Италия, както и магистрати от Франция и Австрия и представители наОЛАФ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега