Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ООН: COVID-19 може да върне борбата за равенството между половете 25 години назад

ООН: COVID-19 може да върне борбата за равенството между половете 25 години назад

Оказва се, че преди пандемията жените са упражнявали три пъти повече незаплатен труд от мъжете по света. Сега обаче статистиката говори друго. Цифрите са се удвоили.

Глобалната пандемия от COVID-19 може да върне борбата за равенството между половете 25 години назад. За това алармират от ООН в специален доклад, цитиран от ВВС. Това, на свой ред, поставя в риск емоционалното, психическото и физическото здраве на жените по света, смята Анита Батиа, зам.-изпълнителен директор на UN Women.

Оказва се, че преди пандемията жените са упражнявали три пъти повече незаплатен труд от мъжете по света. В това число влизат домакинските задължения, грижата за децата, поддръжката на дома и др. Сега обаче статистиката говори друго. Цифрите са се удвоили. И което е по-притеснително, по думите на Батиа, много от жените, които са били принудени да останат у дома по една или друга причина, няма да се върнат на работа. Някои от тях са загубили работните си места в следствие на противоепидемичните мерки. Други пък нямат възможността да се завърнат на пазара на труда, тъй като се грижат за деца в дистанционно обучение, например.

Според ООН, това не само ще доведе до по-голяма полова сегрегация, но може да наруши и икономическите показатели като цяло. Икономиката вече страда заради това, че средностатистическата жена трябва да балансира между грижата за дома, дистанционното обучение и работата си, изтъква Батиа. И това оказва своето влияние.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега