Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ООН гласува договор за регулиране на световната търговия с оръжия

ООН гласува договор за регулиране на световната търговия с оръжия

Проектодоговор за регулиране на световната търговия с конвенционални оръжия се очаква да подпише днес Общото събрание на ООН, предават световните агенции.

Проектодоговор за регулиране на световната търговия с конвенционални оръжия се очаква да подпише днес Общото събрание на ООН, предават световните агенции. Иран, Северна Корея и Сирия блокираха миналата седмица приемането му при вот, на който се изискваше консенсус, под претекст, че според тях представлява заплаха за способността им да се защитават.   

Одобряването на проекта този път се разглежда като почти сигурно. На вота в Общото събрание ще е нужно той да получи подкрепата на мнозинството от 193-те членове на ООН.   Русия пък заяви, че не би могла да подкрепи договор, който не зачита гласа на малцинството.   

Много държави, сред които и САЩ, контролират износа на оръжия, но никога не е имало международно споразумение, което да регулира оценяваната на 60 милиарда долара световна търговия с оръжия.

Работата по договора продължи седем години.  Той очертава насоките за продажба на оръжия с цел да се предотврати търговия, която потенциално би могла да доведе до насилие, отбелязва ДПА.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега