Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ООН, Макрон и Байдън осъдиха убийствата от вчера в Газа

ООН, Макрон и Байдън осъдиха убийствата от вчера в Газа

Палестинският представител в ООН Рияд Мансур обвини израелските сили, че са стреляли умишлено срещу цивилните, които чакали доставка на помощи на крайбрежен път край град Газа.

Повече от 110 палестинци се твърди, че са загинали и 760 са били ранени при инцидента с конвой с хуманитарна помощ в Ивицата Газа. Международната общност отново настоя за незабавно прекратяване на насилието.

Израелски военен говорител заяви, че "хиляди жители на Газа се втурнали към камионите", започнали да се блъскат и да разграбват доставките. Израелските части стреляли предупредително във въздуха, а по-късно в краката на приближаващите.

Палестинският представител в ООН Рияд Мансур обвини израелските сили, че са стреляли умишлено срещу цивилните, които чакали доставка на помощи на крайбрежен път край град Газа.

"Имаме сведения, че десетки са били застреляни в главата. Не прилича на стрелба във въздуха за удържане на хората при безредици и хаос", посочи той.

Палестински очевидец е обяснил пред Би Би Си, че повечето от жертвите били прегазени, след като водачите на камионите се опитали да продължат напред.

Френският президент Еманюел Макрон осъди стрелбата и призова за справедливост и спазване на международното право, като отново настоя за прекратяване на огъня в Газа.

Американският президент Джо Байдън изрази притеснение, че ще бъдат затруднени усилията на международните посредници за постигане на споразумение за временно примирие между Израел и "Хамас".

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че е шокиран от станалото и настоя за ефективно независимо разследване. Очаква се Съветът за сигурност да обсъди инцидента при закрити врата. 

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега