Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тракийският университет на Одрин предложи на Бургас сътрудничество в сферата медицината

Тракийският университет на Одрин предложи на Бургас сътрудничество в сферата медицината

Делегацията от турска страна беше водена от ректора на висшето училище в Одрин проф. д-р Ерхан Табакоглу и генералния консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун.

Кметът Димитър Николов се срещна с делегация от Тракийския университет на град Одрин – Турция, и обсъди с нейните представители възможностите за работа по общи проекти. Медицината е сред основните специалности, които се изучават във висшето училище в южната ни съседка.

Делегацията от турска страна беше водена от ректора на висшето училище в Одрин проф. д-р Ерхан Табакоглу и генералния консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун.

Професор Табакоглу подчерта, че е впечатлен от направеното в Бургас както в здравеопазването, така и в останалите сфери на обществения живот. Той допълни, че Тракийският университет в Одрин работи по съвместен проект с бургаския Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и постигнатите резултати от това сътрудничество са много добри.

„Впечатлени сме от вашия град и искаме да работим с вас по общи проекти в сферата на образованието, медицината и икономиката.“, каза проф. Табакоглу.

„Партньорството с Тракийския университет в Одрин ще е много ползотворно за нас, защото ние имаме сериозни амбиции в сферата на здравеопазването. Обмяната на опит е много важен фактор за постигането на по-високи резултати и вярвам, че взаимно ще си бъдем много полезни.“, каза кметът Николов. 

По време на срещата кметът Димитър Николов представи проекта за новата детска болница, която се изгражда в Бургас. Той допълни, че тя ще бъде завършена през следващата година. Двете страни обсъдиха още възможностите за обмяна на опит и обучение на медицински персонал, което ще отвори нови възможности за повишаване на квалификацията на завършващите медицинско образование.

По време на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани транспортните връзки между двете държави и възможността да има директни полети между Бургас и Истанбул.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега