Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Определят Бюджет 2017 на два етапа

Определят Бюджет 2017 на два етапа

Днес правителството прие решение за бюджетната процедура за 2017-а. В него са включени етапите, сроковете, разпределението на отговорностите и изискванията към разпоредителите с бюджет по съставянето на средносрочната бюджетна прогноза за периода 2017-2019 г. и на проекта на държавния бюджет за следващата година.

Днес правителството прие решение за бюджетната процедура за 2017-а. В него са включени етапите, сроковете, разпределението на отговорностите и изискванията към разпоредителите с бюджет по съставянето на средносрочната бюджетна прогноза за периода 2017-2019 г. и на проекта на държавния бюджет за следващата година.

С днешното решение се определят иосновните правила, които следва да се спазват в рамките на бюджетния процес.Базата за разработване и актуализиране на средносрочната бюджетна прогноза запериода 2017-2019 г. и за съставяне на законопроекта за държавния бюджет наРепублика България за 2017 г. също са определени с решението.

За първи път с бюджетната процедура за 2017 г. се определят сроковете и отговорностите на изпълнителната власт във връзка с функциите на новосъздадения Фискален съвет в рамките на процеса по съставяне на бюджета. Новост е и включването на дейности във връзка с планиране на средствата, необходими за финансиране на дейностите за подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година.

Процедурата за 2017 г. еразделена на два основни етапа. В първия етап, през месец април 2016 г.Министерският съвет приема решение за одобряване на средносрочната бюджетнапрогноза за периода 2017-2019 г. и актуализация на Стратегията за управление надържавния дълг и решение за приемане на стандарти за делегираните от държаватадейности с натурални и стойностни показатели през 2017 г.

Във втория етап напроцедурата Министерството на финансите следва да изготви проектите на данъчнизакони, а в края на месец октомври 2016 г. Министерският съвет одобряваизготвените от министъра на финансите проекти на закон за държавния бюджет наРепублика България за 2017 г. и на актуализирана средносрочна бюджетна прогнозаза периода 2017-2019 г., която представлява мотиви към законопроекта.

В същиясрок правителството одобрява и подготвения от управителя на Националнатаздравноосигурителна каса и внесен чрез министъра на здравеопазването в МСпроект на закон за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2017 г.,както и подготвения от управителя на Националния осигурителен институт и внесенчрез министъра на труда и социалната политика в МС проект на Закон за бюджетана държавното обществено осигуряване за 2017 г.

Бюджетната процедура е съобразена със сроковете по прилагането на механизмите и мерките, заложени в основните етапи на Европейския семестър за координация на икономическите политики през 2016 г. с цел по-тясна координация и управление на икономическите политики в Европейския съюз, укрепване на икономическото управление и осъществяване на наблюдение на макроикономическите дисбаланси.

Спазването на бюджетната процедура създава условия за прозрачност и е елемент на доброто управление на публичните финанси. Тя обхваща всички бюджетни организации и юридически лица, контролирани от държавата и/или от общините, които не са част от консолидираната фискална програма, но попадат в обхвата на сектор „Държавно управление“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега