Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оранжев код за опасно време е обявен в страната

Оранжев код за опасно време е обявен в страната

Максималните температури днес ще са в широк интервал: от 12-13° в западните райони до 26°-28° на места в Източна България.

Оранжев код за опасно време е обявен във всички 28 области на страната днес. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология за Агенция „Фокус“.  

В областите Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Смолян, София, София – област е в сила предупреждение за значителни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Очакваните количества дъжд на тези места са между 40 и 70 мм, на отделни места и повече.

В областите Велико Търново, Габрово, Кърджали и Стара Загора предупреждението е за силен вятър с пориви между 25 и 28 метра за секунда. В тези области се очакват значителни валежи с количества 40-50 мм и гръмотевични бури.

В Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол е обявен оранжев код заради очакван силен вятър.

Максималните температури днес ще са в широк интервал: от 12-13° в западните райони до 26°-28° на места в Източна България. Вечерта от югозапад валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно, през нощта срещу неделя, в Североизточна България.

От МОСВ също предупредиха, че в резултат на валежите днес ще има значителни повишения на речните нива във водосборите на реките западно от р. Русенски Лом, включително, в горните части от водосбора на р. Камчия (над яз. Камчия), в целия Източнобеломорски и Западнобеломорски басейн. Очакват се локални разливи и наводнения.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега