Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Орешарски: Първият ни приоритет е укрепването на държавността

Орешарски: Първият ни приоритет е укрепването на държавността

Възстановяването и укрепването на демократичността и на държавността е първият от трите ключови приоритета за управлението на страната. Това обяви Пламен Орешарски, който представи на разширеното заседание на НС на БСП програмните намерения за предстоящия мандат.

Възстановяванетои укрепването на демократичността и на държавността е първият от трите ключовиприоритета за управлението на страната. Това обяви Пламен Орешарски, койтопредстави на разширеното заседание на НС на БСП програмните намерения запредстоящия мандат. Орешарски изтъкна, че общото между всички мерки е стремежъткъм нов модел на взаимоотношения между държавата, бизнеса и гражданите, както изамяната на конфронтацията с партньорство.         

Първатагрупа приоритети включва - анализ на настоящото състояние на страната;противодействие на престъпността с акцент върху битовата престъпност;възстановяване на доверието в институциите; рационализиране на администрациятаи административните услуги, като целта е те да станат по- бързи и по- евтини.         

Вторатагрупа приоритети включва - възстановяването на икономическото развитие инасърчаване на предприемачеството; нормализиране на бизнес климата истопанската обстановка; облекчаване на достъпа до финансови ресурси за малкитепредприятия. Орешарски акцентира върху регулиращата и координираща роля на държавата.Той предупреди и за заплахата да останат неусвоени еврофондове. СпоредОрешарски е важно да бъде укрепен аграрният сектор, който е един от източницитена растеж и може да смекчи проблемите с безработицата.         

Натрето място Орешарски изтъкна необходимостта от повече солидарност и социалнасправедливост. Той обърна специално внимание на политиката по доходите,стимулирането на раждаемостта и отглеждането на деца, подкрепата за възрастнитехора, мерките за интеграция на хората с увреждания, разширяване на достъпа доздравни услуги, защитата на потребителите.  Необходимиса редовни отчети на правителството и нов тип парламентарен контрол.        

ПламенОрешарски набеляза и конкретни смешни мерки, сред които - недопускане наувеличение цената на електроенергията, въвеждане на двутарифна система заплащане на тока, разширяване на системата за енергийно подпомагане. СпоредОрешарски е необходимо да се овладеят тенденциите за повишаване на цените на лекарствата,да се увеличат еднократните помощи за децата в първи клас, да се преустановипрекомерният административен натиск върху бизнеса. На следващо място Орешарскиотбеляза нуждата от преглед и намаляване на таксите, особено за стартиране набизнес, както и своевременно да се възстановява ДДС.        

Орешарски акцентира върху мерките срещуконтрабандата и нелоялната конкуренция. Според него е необходимо балансиране наенергетиката и възстановяване на условията за износ на електроенергия.Орешарски настоя за публично оповестяване на финансовото и икономическосъстояние на страната, за редовни отчети на МС и за нов тип парламентаренконтрол. Според него трябват незабавни мерки за ограничаване на битовитепрестъпления и преустановяване на практиката за безразборно ползване на СРС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега