Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Орешарски: Властта ще се отвори към гражданското общество

Орешарски: Властта ще се отвори към гражданското общество

Номинираният за премиер Пламен Орешарски има амбицията да прекъсне четиригодишните цикли, при които реформите в държавата започват отначало с идването на нова власт.

Номинираният за премиер Пламен Орешарски има амбицията да прекъсне четиригодишните цикли, при които реформите в държавата започват отначало с идването на нова власт.„Искаме да променим начина на функциониране на властта – тя да бъде по-отворена към институциите на гражданското общество и останалите политически сили,” заяви той след консултация с експерти на партията на Меглена Кунева Движение „България на гражданите”.

Срещите на левицата с извънпарламентарните партии продължават с идеята при това управление властта да стане по-отворена към структурите на гражданското общество, които да й бъдат коректив.Той призна, че разликата в мненията по различни въпроси ще направи диалога труден, но изрази увереност, че „това е пътят, за да прекъснем четиригодишните цикли, в които се развива нашата страна”.

„В последните години почваме като че ли наново на всеки четири години,” заяви Орешарски.„Виждаме няколко ключови приоритета за следващия мандат - възстановяване на държавността, насърчаване на предприемачеството, социална справедливост. Извели сме краткосрочни, стабилизиращи мерки. Тези мерки могат да се реализират до края на тази години. По-дългосрочните мерки могат да се бюджетират за следващия бюджетен период", заяви Орешарски.

Най-неотложните мерки, според Орешарски, са малък пакет подпомагане на домакинствата с най-ниски доходи; цялостен преглед на отношението на администрацията към бизнеса и облекчаване на натиска върху бизнеса; подобряване на събираемостта на приходите; възстановяване ролята на парламента и по-голяма публичност и отчетност на изпълнителната власт; по-активна държава в своите регулиращи и контролиращи функции и по-голяма свобода на предприемачеството; мерки за селското стопанство.

От своя страна, Меглена Кунева посочи, че е приела срещата в знак на уважение към институцията на българския парламент. Тя посочи, че партията й отдава изключителна важност на това кои партии ще подкрепят бъдещото правителство, „за да е ясно кой носи отговорност”.„Нека всяка партия, която ви подкрепя, да застане с лицето си – дали ще е ДПС и „Атака”, или както обеща Борисов - да даде един глас, трябва да е ясно. Най-добрата тактика е всеки да бъде откровен. Професионализмът на партиите в момента е да бъдат откровени.Много по-добре е да има правителство, избрано от парламента, отколкото служебно правителство,” категорична бе Кунева. „Ние ще бъдем вашата демократична опозиция,” изтъкна тя.       

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега