Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Организират масово плажуване на плажа пред строежа „Алепу“

Организират масово плажуване на плажа пред строежа „Алепу“

Кремена Ватева, от гражданската инициатива "Море без бетон" коментира, че в разгара на политическата криза у нас е време да напомним отново за екологичните проблеми, от които започна гражданското недоволство през юни.

Природозащитници организират утре масово плажуване на плажа пред подпорната стена на строежа "Алепу". "Тази събота от 17 до 19:30 часа нека отидем на море с мисия - "Плаж на подпорна стена Алепу за #оставка!", призовават организаторите.

Кремена Ватева, от гражданската инициатива "Море без бетон" коментира, че в разгара на политическата криза у нас е време да напомним отново за екологичните проблеми, от които започна гражданското недоволство през юни. 

"Заради презастрояването по Черноморието ни, изсичането на горите, багерите в планините и замърсяването на реките... Заграбването и унищожаването на нашата природа трябва да спре! Защо ще плажуваме точно на Алепу? Защото подпорната стена там се превърна в символ на корупционния метод, по който се случват нещата навсякъде в държавата ни. Ще се съберем, за да си кажем някои важни неща от гледна точка на гражданските протести и в контекста на крещящата необходимост от адекватна и реална съдебна реформа. В събитието активно ще се включат представители на Инициатива "Правосъдие за всеки",защото в основата на всички безобразия у нас са погазването и прекрояването на законите. Нужно ни е върховенство на правото, за да опазим и демокрацията, и природата!"

По-рано същия ден природозащитниците ще бъдат на Росенец - "Dogan Saray Beach Festival – Искаме Доган да уволни Борисов!". Целта е всеки да вземе по един камък от там, за да направим пред "подпорната стена"на Алепу грамада - подарък от Росенец. 

"Грамада на гражданското ни недоволство и в знак на желанието ни за законност. Разбира се, можете да носите камъни откъдето и да е другаде. Важното е да оставим на място символ, който да показва на всички, че сме непреклонни пред беззаконията не само по морето, а в цяла България. И няма да оставим нещата така!", допълват организаторите. 

Събитието на "Алепу" е изцяло гражданска инициатива и ще се проведе с подкрепата на Коалиция "За да остане природа в България", Сдружение "Да запазим Корал", Гражданска група "Бетономорие" и неформални обединения на активни граждани.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега