Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Организират спортен празник за рождения ден на "Атанасовско езеро"

Организират спортен празник за рождения ден на "Атанасовско езеро"

По случай рождения ден на резерват „Атанасовско езеро“ Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) кани всички, които обичат да спортуват да се включат в празника „Бързи, зелени, солени“, който ще се проведе на 12 август 2014 г. в Парк „Езеро“.

По случай рождения ден на резерват „Атанасовско езеро“ Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) кани всички, които обичат да спортуват да се включат в празника „Бързи, зелени, солени“, който ще се проведе на 12 август 2014 г. в Парк „Езеро“.

Районът на Атанасовско езеро е особено подходящ за спортове на открито – колоездене, джогинг, ролери, каране на скейтове, тротинетки, федербал, тенис и др. Идеята е все повече хора от Бургас да опознаят езерото и да посещават района, за да живеят по-добре и да се забавляват близо до природата.За рождения ден на резерват „Атанасовско езеро“ екипът на БФБ е подготвил разнообразни спортни игри за семейства и приятели.

Важно е участниците да сформират отбор и да се състезават и в трите кръга на надпреварата - игри за сръчност и бързина, знания за езерото и откривателски умения. Всички са добре дошли с велосипеди, тротинетки, ролери или пеша до мястото на празника - парк „Езеро“, поляната срещу Байк парка. Подходящо е и за домашни любимци, защото точно до поляната на която ще бъде празника е зоната за свободно пуснати кучета и така ще могат всички свободно да се забавляват.

Защо се празнува на 12 август? Защото точно на тази дата през 1980 г. Атанасовско езеро е обявено за резерват, за да опази редките видове птици, които го обитават. Днес северната част е поддържан резерват, южната - защитена местност, а цялата площ на езерото и земеделските земи около него са обявени за Натура 2000 зона по Директивата за птиците и за местообитанията.

„Заповядайте на 12 август (вторник) от 18.00 часа в парк „Езеро“ (близо до кръстовището под кв. Зорница и кв. Изгрев) в спортни екипи и празнично настроение. След състезанието ще има пикник с „торта“, напитки и плодове (всеки е добре дошъл да донесе почерпка и постелка по свой избор), както и вечерна демонстрация на йога”, призовават организаторите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега