Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Oсъдиха за лъжесвидетелстване убиеца на Мастара

Oсъдиха за лъжесвидетелстване убиеца на Мастара

Окръжен съд – Бургас отмени присъдата, с която Районен съд – Бургас призна Бойко Стоянов за невиновен по обвинение в лъжесвидетелстване.

Окръжен съд – Бургас отмени присъдата,с която Районен съд – Бургас призна Бойко Стоянов за невиновен по обвинение влъжесвидетелстване.

Въззиният съд го призна за виновен за това, че на21.06.2012 г. в гр. Бургас, при разпит, проведен по досъдебно производство от2002 г., в качеството му на свидетел, пред надлежен орган на властта –следовател от Окръжна следствена служба при Окръжна прокуратура – Бургас, устносъзнателно е потвърдил неистина, а именно, че на 21.11.2002 г. в гр. БургасМариян Георгиев по прякор „Марата“ от с. Ахелой е произвел с пушка, изстрел,който е умъртвил Димитър Стаматов като преди това „Марата“ дошъл пеша и дваматас подсъдимия Стоянов се качили на покрива на блок в гр. Бургас, където Георгиеве произвел изстрел срещу Стаматов, след което Георгиев и подсъдимия са слезли ипотеглили заедно с автомобил, управляван от подсъдимия. Окръжен съд – Бургасналожи на Стоянов наказание 2 години лишаване от свобода при първоначален строгзатвор.            

Пресцентърътуточнява, че с присъда на Окръжен съд – Бургас от 2004 г. Бойко Стоянов епризнат за виновен в извършване на три престъпления. Първо за това, че на21.11.2002 г. на улица в гр. Бургас около 16,45 ч. умишлено е умъртвилСтаматов, като деянието е извършено предумишлено. За това престъпление Стоянове осъден на 20 години лишаване от свобода. Второ за това, че в края насептември – началото на октомври 2002 г. е придобил и до 21.11.2002 г. в гр.Бургас е държал огнестрелно оръжие малокалибрена пушка „ERMA WERKE“ и 5 брояпатрони калибър 22 "Магнум" при условията на продължавана престъпнадейност. Трето за това, че на 31.10.2002 г. в гр.Бургас, без надлежноразрешително, при условията на продължавана престъпна дейност придобил и до03.12.2002 г. в гр. Бургас държал боеприпаси - 45 броя бойни патрони, калибър9x19 /люгер/.            

През2012 г. наказателното производство за убийството на Стаматов е възобновено спрямодруг подсъдим, чиято присъда е била отменена от Върховния касационен съд.Стоянов е разпитан като свидетел по това досъдебно производство и е заявил предследовател и прокурор твърденията, за които е подсъдим по настоящото дело.            

Решениетона Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Върховниякасационен съд.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега