Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Още 200 000 декларации за доходите очаква НАП до края на април

Още 200 000 декларации за доходите очаква НАП до края на април

Над 200 000 декларации за облагане на доходите предстои да бъдат подадени в дните, оставащи до края април. Най-лесният начин за деклариране на доходите е по интернет с безплатния персонален идентификационен код (ПИК), припомнят от НАП.

Над 200 000 декларации заоблагане на доходите предстои да бъдат подадени в дните, оставащи до краяаприл. Най-лесният начин за деклариране на доходите е по интернет с безплатнияперсонален идентификационен код (ПИК), припомнят от НАП. До момента са полученинад 300 000 подоходни формуляра, като всеки трети от тях е изпратен поелектронен път. ПИК се издава в офиса попостоянен адрес на физическите лица безплатно и безсрочно.

Освен справки зазадължения, с ПИК могат да се подават декларацията за облагане на доходите,осигурителните декларации 1 и 6, както и справката за изплатени доходи нафизически лица (по чл. 73 от ЗДДФЛ). Чрез персонален код се подава идекларацията за авансови данъци (по чл. 55 от ЗДДФЛ), която се изисква отсамоосигуряващите се и наемодателите всяко тримесечие. До момента над 270 000граждани вече имат персонални кодове.

Най-често клиентите на НАП проверяват сПИК своите задължения, като тази услуга е ползвана над 4 милиона пъти. Наследващо място по популярност е справката за извършени плащания, като тазиуслуга е ползвана над 2 милиона пъти. Освен по електронен път,данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на мястов някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер.

Срокът за подаване на годишнитеданъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същиясрок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Всички данъци сеплащат по една банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълва код завид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега