Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Още двама обвиняеми по случая с хакерската атака срещу НАП

Още двама обвиняеми по случая с хакерската атака срещу НАП

Случаят пое Специализираната прокуратура.

Случаят с хакерската атака срещу НАП се разраства. Разследването пое Специализираната прокуратура, която повдигна обвинение срещу още двама души. Така обвиняемите станаха трима - 20-годишния програмист от Пловдив, за когото се смята, че е реализирал на практика атаката, както и собственика и търговския директор на фирмата, в която младият мъж работи.

Двамата официално бяха обвинени в компютърно престъпление с цел да създаде смут и страх в населението, като наказанието за това престъпление е между 5 и 15 години затвор, уточняват от Държавното обвинение.

Ръководителите на дружеството ще се явят пред Темида в ролята си на подбудители. За момента е задържан търговският директор, който е с мярка за неотклонение Гаранция в пари в размер на 20 000 лв. Толкова е и гаранцията на самия 20-годишен програмист, заподозрян в извършването на хакерската атака. Собственикът обаче все още не е открит, поради което е обявен за общодържавно издирване и ще бъде издадена Европейска заповед за ареста му.

Събраните доказателства сочат, че базата данни на НАП не е единствената, незаконно атакувана от тримата обвинени. До момента са събрани доказателства за нерегламентирано копиране на информация от сървъри на застрахователна компания, фирма, предоставяща интернет услуги и други. В интерес на разследването, на този етап имената на институциите и дружествата няма да бъдат огласявани.

За предприетите действия по привличане на три лица като обвиняеми за извършено престъпление по чл. 108 а от НК, Специализираната прокуратура е уведомила Комисията за защита на личните данни и КПКОНПИ. Продължават действията по събиране на доказателства, което може да доведе до ангажиране на отговорността и на други лица.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега