Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осигуриха спасители за плажовете, които бизнесът не пожела да стопанисва

Осигуриха спасители за плажовете, които бизнесът не пожела да стопанисва

Осигурени са два спасителни поста за „Корал” и по един за останалите плажни ивици.

Осигуриха спасители за плажовете, които бизнесът не пожела да стопанисва, но са достатъчно посещавани. До края на месец септември спасителната дейност на плажовете “Иракли”, общинаНесебър, “Поморие - север”, община Поморие, "Сарафово юг 1”, община Бургас,“Алепу”, община Созопол, и “Корал”, община Царево, ще бъде частично обезпечена. Осигурени са два спасителни поста за „Корал” и по един заостаналите плажни ивици. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Три са фирмите, които са поели ангажимент да оборудватспасителни постове и да назначат спасители като общата цена за петте плажа задва месеца възлиза в размер на близо 70 000 лв. За първи път от бургаскатаинституция успяват да сключат договор за охрана на всички плажове, които саобявили в обществената поръчка за водноспасителна дейност.

Договорите за осъществяване на водноспасяваневече са сключени, а относно коректното им изпълнение до дни от Областнаадминистрация ще извършат проверки на място. Като прецедент служителите винституцията определят и участието на природозащитна организация в процедурата.

"Голяма част от плажовете,които не са атрактивни за бизнеса, са любими на гражданите. Липсата наспасители обаче създава застрашаващи живота обстоятелства, затова и държаватавзе решение да осигури поне частично воднотоспасяване. Срещахме много трудностипредходните години, работа в рамките на 2 месеца не представлява интерес заобучените лица. Спасителите на петте най-посещавани плажове, които няматстопанин са вече по местата си.

Но това е само част от необходимите мерки запревенция от инциденти в морето. Важно е посетителите по черноморието дасъдействат, да бъдат отговорни към живота си, да спазват правилата забезопасност и указанията на обучените лица по постовете. Лятната еуфория щебъде прекрасен зимен спомен само ако опазим здравето и живота си", кометираобластният управител Вълчо Чолаков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега