Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осигуряват безплатен достъп до кадастрите за нотариусите

Осигуряват безплатен достъп до кадастрите за нотариусите

Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) ще осигури безплатен онлайн достъп до електронния си регистър за нотариусите. По този начин ще се облекчат процедурите по покупко-продажба на имоти. Улеснението е част от промените в Закона за кадастъра и имотния регистър.

Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) щеосигури безплатен онлайн достъп до електронния си регистър за нотариусите. Потози начин ще се облекчат процедурите по покупко-продажба на имоти. Улеснениетое част от промените в Закона за кадастъра и имотния регистър.

През 2014 година се очаква да започне интегрирането накартите на възстановената собственост от земеразделянето в кадастралните карти.Тези имоти, както и земеделските земи, които вече имат своя кадастрална карта,ще влязат в електронния регистър. За улеснение на сделките по покупко-продажбана имоти, този регистър ще бъде със свободен достъп за всички регистриранинотариуси.

Освен това, промените в Закона за кадастъра и имотниярегистър предвиждат общините сами да финансиратизготвянето на кадастрални карти. В АГКК работят за намаляване или отпадане натаксите за граждани и бизнеса. Вече е прекратено и заплащането на такси отстрана на общините.

Изготвянето на кадастрални карти и регистри е елемент отелектронното правителство, което е в процес на разработка в момента. Създаванетона електронен регистър и цифров архив на съществуващите географски,картографски и кадастрални данни към АГКК гарантира максимална сигурност засобствеността на българските граждани и абсолютна точност по отношение награниците на имотите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега