Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осигуряват безплатни ваксини срещу Covid-19 за всеки желаещ /Видео/

Осигуряват безплатни ваксини срещу Covid-19 за всеки желаещ /Видео/

За да бъде гарантиран този достъп на българите, както и нужните на страната ни количества, днес правителството отпусна 6 374 930 лева като допълнително финансиране за допълване на бюджета на Инструмента за спешна подкрепа на ЕС.

Всеки български гражданин, който пожелае, ще има възможността по най-бързия начин да се имунизира срещу коронавируса, веднага щом Европейската агенция по лекарствата одобри и регистрира ефикасни, надеждни и безопасни ваксини срещу COVID-19. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание. 

За да бъде гарантиран този достъп на българите, както и нужните на страната ни количества, днес правителството отпусна 6 374 930 лева като допълнително финансиране за допълване на бюджета на Инструмента за спешна подкрепа на ЕС.

"Ваксинацията ще се извършва абсолютно безплатно и доброволно, като вече е налице готовност и за поставянето й", посочи Борисов.Министерският съвет одобри също допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 г. в размер до 14 000 000 лева. Те са предназначени за купуването на още 17 280 флакона ремдесивир. Към момента са налични около 2000 флакона.

„Нашите лекари използват медикамента в по-тежките фази на заболяването, затова решихме да закупим още 17 280, за да има възможност да се даде в болниците на всеки нуждаещ се пациент на територията на страната“, посочи премиерът Борисов. Той акцентира, че в комбинация с други медикаменти ремдесивирът спасява живота на тежкоболните с COVID-19.В хода на заседанието на Министерския съвет премиерът Борисов добави, че правителството всеки ден предприема действия, с които българските лекари да разполагат с всички необходими медикаменти, за които световният опит показва, че помагат на заболелите от новия тежък вирус. 

Всеки български гражданин, който пожелае, ще има възможността по най-бързия начин да се имунизира срещу коронавируса, веднага щом Европейската агенция по лекарствата одобри и регистрира ефикасни, надеждни и безопасни ваксини срещу COVID-19. За да бъде гарантиран този достъп на българите, както и нужните на страната ни количества, днес правителството отпусна 6 374 930 лева като допълнително финансиране за допълване на бюджета на Инструмента за спешна подкрепа на ЕС. 

Ваксинацията ще се извършва абсолютно безплатно и доброволно, като вече е налице готовност и за поставянето й. В името на здравето и живота на пациентите днес взехме още едно важно решение – с осигурените от правителството 14 000 000 лева ще се закупят още 17 280 флакона ремдесивир, който в комбинация с други медикаменти, спасява живота на тежкоболните българи с COVID-19. Всеки ден предприемаме необходимите действия, за да може нашите лекари да разполагат с всички лекарства, за които световният опит показва, че помагат на заболелите от новия тежък вирус.

Всеки български гражданин, който пожелае, ще има възможността по най-бързия начин да се имунизира срещу коронавируса, веднага щом Европейската агенция по лекарствата одобри и регистрира ефикасни, надеждни и безопасни ваксини срещу COVID-19. За да бъде гарантиран този достъп на българите, както и нужните на страната ни количества, днес правителството отпусна 6 374 930 лева като допълнително финансиране за допълване на бюджета на Инструмента за спешна подкрепа на ЕС. Ваксинацията ще се извършва абсолютно безплатно и доброволно, като вече е налице готовност и за поставянето й. В името на здравето и живота на пациентите днес взехме още едно важно решение – с осигурените от правителството 14 000 000 лева ще се закупят още 17 280 флакона ремдесивир, който в комбинация с други медикаменти, спасява живота на тежкоболните българи с COVID-19. Всеки ден предприемаме необходимите действия, за да може нашите лекари да разполагат с всички лекарства, за които световният опит показва, че помагат на заболелите от новия тежък вирус.

Публикувахте от Boyko Borissov в Сряда, 18 ноември 2020 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега