Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осигуряват допълнителни 10 млн. лева по бюджета на Министерството на отбраната

Осигуряват допълнителни 10 млн. лева по бюджета на Министерството на отбраната

На днешното правителствено заседание Министерският съвет прие също така решение за изпълнение на мерките за гарантиране сигурността на съюзниците от НАТО и на задачите в Постоянно действащия план за противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО.

Министерският съвет на Република България прие постановление, с което се изменя и допълва ПМС № 104 от 2022 г. за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2022 г. за изграждане на интегрирана система и инфраструктура за усвояване, експлоатация и осигуряване на новия тип боен самолет, вкл. и за съпътстващи разходи по придобиването му.

С приетия акт се променя ПМС № 104 от 2022 г., като се осигуряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната в размер на 10 000 000 лв. за сметка на предвидените в чл. 1, ал. 5, т. 7.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. за изграждане на интегрирана система и инфраструктура за усвояване, експлоатация и осигуряване на новия тип боен самолет, включително и съпътстващи разходи по придобиването му.

На днешното правителствено заседание Министерският съвет прие също така решение за изпълнение на мерките за гарантиране сигурността на съюзниците от НАТО и на задачите в Постоянно действащия план за противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО, включително усилване охраната на въздушното пространство на Република България чрез изпълнение на задачи от военновъздушните сили на Република България съвместно със сили и средства на Кралство Испания и за определяне на ограниченията за испанската страна при съвместните им действия.

Република България изпълнява задачи по носене на дежурство в Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна отбрана /NATINAMDS/ (мисия Air Policing), съгласно изискванията на Постоянно действащия план за противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО, който регламентира дейностите на съюзните държави в мирно време, по време на криза и при военен конфликт. Страната ни се е присъединила към мерките за гарантиране на сигурността на НАТО, като е декларирала принципна готовност за усилване на мисията Air Policing със съюзнически сили от собствена територия. Към усилване на мисията Air Policing се пристъпва в отговор на ситуации в отделни региони на Алианса, изискващи демонстриране на решителността на съюзниците и тяхното единство в ангажимента им към колективната защита. С настоящото решение се регламентират дейностите на българските и на съюзническите въоръжени сили по изпълнение на конкретни мисии в рамките на посочения план на НАТО.

Всяка от страните поема разходите за собствените сили и средства, участващи в съвместните мисии.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега