Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осигуряват подслон за бездомните бургазлии

Осигуряват подслон за бездомните бургазлии

През тази зима хората без дом и в неравностойно социално положение ще имат осигурен нов и топъл подслон. Той ще се намира в сградата на ул. „Китка“ № 5 в бургаския квартал „Акации“.

През тази зима хората без дом и в неравностойно социално положение ще имат осигурен нов и топъл подслон. Той ще се намира в сградата на ул. „Китка“ № 5 в бургаския квартал „Акации“. До края на този месец трябва да приключат обновителните дейности на три от помещенията там. Ремонтът, който стартира преди седмица, бе разпореден от кмета Димитър Николов.

Помещенията не са основно ремонтирани повече от 25 години. В следствие на това, както и на факта, че от дълго време сградата не функционира, ги прави неподходящи за използване. Средствата за ремонта са осигурени от Община Бургас. Вече са напълно обновени съществуващите санитарни възли, които са оборудвани с нови казанчета, тоалетни капаци, смесителни батерии и бойлер.

От утре започва и подмяна на цялостната ел. – инсталация в сградата. Стените и таваните на помещенията, които в момента са потънали в мухъл и влага, ще бъдат почистени, облицовани с гипсокартон и боядисани с латекс, а стаите ще бъдат обзаведени с легла, шкафове и отоплителни тела. В ремонтираните стаи ще могат да нощуват до 12 души.

Строителните дейности се извършват от служители на ОП „Общински имоти“ и са съгласувани изцяло с предстоящата реализация на проекта за преустройство на сградата в Център за временно настаняване на бездомни хора. Той ще предоставя социални услуги в общността, извън обичайната домашна среда, на бездомни лица над 18 – годишна възраст и семейства. Проектът предвижда социалното заведение да бъде с капацитет 52 души.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега