Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Остава тежка ситуацията в Мариупол, Зеленски отново призова за преговори с Москва

Остава тежка ситуацията в Мариупол, Зеленски отново призова за преговори с Москва

Продължават спасителните действия по откриване на оцелели сред останките на разрушения след бомбандировка театър в Мариупол. За момента няма информация за загинали в резултат на бомбандировката.

Във видеообръщение, разпространено в ранните часове в събота, Володимир Зеленски призова за всеобхватни мирни разговори с Москва.  

Украинският президент посочи, че през вчерашния ден от Мариупол са били изведени общо 9000 души. А за целия период на действие на хуманитарните коридори спасените са над 180 000 души. Продължават спасителните действия по откриване на оцелели сред останките на разрушения след бомбандировка театър в Мариупол. За момента няма информация за загинали, заяви Зеленски. 

Украинският държавен глава обвини Русия, че атакува невоенни цели, цивилно население, деца, училища, болници, жилищни райони, църкви и всякаква цивилна инфраструктура с единствената цел да предизвика хуманитарна катастрофа и да изтощи Украйна. Тази тактика, според Зеленски, единствено влошава положението на Русия и ще доведе до нови, по-деструктивни за руската държава санкции. Мирни, своевременни преговори са единствения шанс на Русия да редуцира щетите от собствените си грешки. 

Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 23-го дня війни.

«Змістовні переговори про мир і безпеку для України – це єдиний шанс для Росії зменшити шкоду від власних помилок. Настав час зустрічатися. Час говорити. Настав час відновлювати територіальну цілісність і справедливість для України. Інакше втрати Росії будуть такими, що вам не вистачить і кількох поколінь, щоб піднятися». Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 23-го дня війни.

Публикувахте от Офіс Президента України в Петък, 18 март 2022 г.


"Искам всеки да ме чуе, по-специално Москва. Време е да се срещнем. Време е да говорим. Време е да възстановим териториалната цялост на Украйна. В противен случай щетите за Русия ще бъдат толкова големи, че няколко поколения няма да бъдат достатъчни за възстановяването и.", заяви украинският президент. 

В петък Москва съобщи, че силите й "затягат примката" около Мариупол, където според оценките 80% от жилищата са засегнати.

Междувременно от украинското министерство на отбраната съобщиха, че въоръжените сили на страната "временно" са загубили достъп до Азовско море. И тази сутрин в Киев беше обявена въздушна тревога.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега