Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петков: Усилваме Източния фланг на НАТО! Няма да даваме военна помощ към Украйна

Петков: Усилваме Източния фланг на НАТО! Няма да даваме военна помощ към Украйна

"Не сме говорили за военна подкрепа в Украйна по никакъв начин. И всичките тези фалшиви новини, които бяха казвани до скоро, мога ясно да кажа, че това не е факт. Работим заедно по Източния фланг, работим заедно по усилването на НАТО, но нищо друго по тази тема не е дискутирано", подчерта премиерът.

Министър-председателят Кирил Петков проведе среща със секретаря по отбраната на САЩ Лойд Остин. Двамата дадоха изявления за медиите в Министерския съвет, по време на което Петков категорично заяви, че България няма да предостави военна подкрепа в Украйна."Не сме говорили за военна подкрепа в Украйна по никакъв начин. И всичките тези фалшиви новини, които бяха казвани до скоро, мога ясно да кажа, че това не е факт. Работим заедно по Източния фланг, работим заедно по усилването на НАТО, но нищо друго по тази тема не е дискутирано", подчерта премиерът.

"Искам да благодаря на Лойд Остин за това, че в критичен за света момент показа истинска съюзническа подкрепа на България и правителството. Войната, която Путин започна, постави Европа в риск. За съжаление вече няма нито една държава, която може да живее с илюзията за пълна сигурност. Не трябва да забравяме, че никой не може да се защитава сам. Ние сме в НАТО. Ние сме НАТО", заяви министър-председателят Кирил Петков.

Той разкри, че САЩ ще изпратят една рота "Stryker" като част от Бойната група на НАТО в България, която ще бъде под българско командване. Другата обсъждана тема между Петков и министъра на отбраната на САЩ е била военната мобилност - идеята да се свърже Констанца, Александруполис с Черноморе - с път, влакова линия, мост над Дунав. "Двете правителства ще работят в тази посока, защото логистиката също е ключова за работещата отбрана. Обща задача е и борбата с корупцията и несигурността", заяви още българският министър-председател.

Лойд Остин от своя страна благодари от името на САЩ за оказаната хуманитарна помощ на Украйна и украинските бежанци. По думите му подобряването на оперативната съвместимост на България с НАТО е от изключително значение, на фона на най-голямата заплаха на Европа от десетилетия насам. Той потвърди, че темата за военна помощ от страна на София към Киев не е била повдигана в разговора им с Петков.
Изявления на премиера Кирил Петков и на секретаря по отбраната на САЩ Лойд Дж. Остин

Изявления на премиера Кирил Петков и на секретаря по отбраната на САЩ Лойд Дж. Остин

Публикувахте от Министерски съвет на Република България в Събота, 19 март 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега