Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оставиха в ареста четирима, разследвани за грабеж на над 80 000 лв.

Оставиха в ареста четирима, разследвани за грабеж на над 80 000 лв.

Апелативен съд – Бургас потвърди наложената от Окръжен съд – Ямбол на Нилиян Русев, Стефан Бойчев, Костадин Димитров и на непълнолетно лице мярка за неотклонение задържане под стража. Те са разследвани по обвинение за грабеж на над 80 хил. лв., собственост на Община Ямбол и „ВиК“ ЕООД – Ямбол, извършен на 05.03.2014 г. Парите са отнети от служител на фирма за инкасо, докато ги пренасял до банков клон.

Апелативенсъд – Бургас потвърди наложената от Окръжен съд – Ямбол на Нилиян Русев, СтефанБойчев, Костадин Димитров и на непълнолетно лице мярка за неотклонениезадържане под стража. Те са разследвани по обвинение за грабеж на над 80 хил.лв., собственост на Община Ямбол и „ВиК“ ЕООД – Ямбол, извършен на 05.03.2014г. Парите са отнети от служител на фирма за инкасо, докато ги пренасял добанков клон.            

На03.04.2014 г. Окръжен съд – Ямбол е взел спрямо четиримата мярка занеотклонение задържане под стража, която те обжалват пред въззивния съд сискане да бъде изменена в по-лека.ПредАпелативен съд – Бургас защитниците им не оспориха авторството и вината на обвиняемите,но заявиха, че няма опасност да се укрият или да извършат престъпление.Адвокатът на Бойчев представи доказателства за здравословен проблем, а защитникътна Русев – за тежко здравословно състояние на негов близък.            

Апелативенсъд – Бургас установи, че четиримата са обвиняеми като съучастници в тежкоумишлено престъпление. Събраните в досъдебното производство доказателства водятдо обосновано подозрение за тяхното авторство - двама като извършители, а другите като помагачи в грабежа, предмет наобвинението. Въззивният съд намира за основателни твърденията на защитниците,че не съществува опасност те да се укрият, тъй като Русев и Димитров са трудовоангажирани, а непълнолетният е ученик.

Това обаче не мотивира съда да изменипостановените им мерки за неотклонение в по-леки. Апелативен съд – Бургаснамери, че правилно първоинстанционния съд е установил наличие на реалнаопасност те да извършат престъпление, ако не бъдат задържани. Съдебният състав обърнавнимание, че за две от лицата има сведения да са наркозависими и това извеждаопасността те да сторят престъпление, за да си набавят средства за закупуванена наркотични вещества. Данните по делото сочат за такава опасност и поотношение на непълнолетното  лице.

Поповод твърдения здравословен проблем на едно от лицата, бе посочено, че тойможе да се лекува и в условията на задържане. Съдът обърна внимание, че Русев езнаел за тежкото заболяване на свой близък преди деянието, но това не му епопречило да го планира и да участва в него.Определението наАпелативен съд – Бургас не подлежи на обжалване и протест.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега