Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оставиха в ареста разследвания за обира на банката в Айтос

Оставиха в ареста разследвания за обира на банката в Айтос

Апелативен съд Бургас потвърди постановената на Христо Колев мярка за неотклонение задържане под стража. Той е разследван по обвинение в това, че на 19.05.2015 год. в гр. Айтос, от клон на банка „Уникредит Булбанк“ АД, находящ се на улица Станционна, в съучастие като съизвършител с друго лице, отнел чужди движими вещи в особено големи размери – парична сума възлизаща общо в размер на 55 239, 89 лева, собственост на банката, от владението на управителя на клона, с намерението противозаконно да ги присвои.

Апелативен съдБургас потвърди постановената на Христо Колев мярка за неотклонение задържанепод стража. Той е разследван по обвинение в това, че на 19.05.2015 год. в гр.Айтос, от клон на банка „Уникредит Булбанк“ АД, находящ се на улица Станционна,в съучастие като съизвършител с друго лице, отнел чужди движими вещи в особеноголеми размери – парична сума възлизаща общо в размер на 55 239, 89 лева,собственост на банката, от владението на управителя на клона, с намерениетопротивозаконно да ги присвои. Той употребил за това заплашване, изразяващо се впроизвеждане на изстрел с огнестрелно оръжие, с което са били въоръжени.Извършеното деяние е тежко умишлено посегателство по глава пета, раздел ІІ отНаказателния кодекс.             

На17.07.2015 г. Окръжен съд Бургас е взел спрямо него най-тежката мярка запроцесуална принуда. Колев и защитниците му обжалват това определение на съда имолят да бъде определена по-лека мярка за неотклонение.Защитниците наКолев пледират наложената мярка задържане под стража да бъде изменена в домашенарест или подписка. Те считат, че наложената мярка от първоинстанционния съд енеправилна и незаконосъобразна.

Според адвокатите от събраните доказателства поделото не може да се направи обосновано предположение за участието на технияподзащитен в престъплението, за което е привлечен да отговаря. Те отбелязаха,че Колев има чисто съдебно минало и в посочения ден и час на извършване надеянието той е бил в къщата на своите родители, което се потвърждавало отпоказанията на майка му и на двама съседи. Колев работел, имал добра трудовахарактеристика и постоянен адрес. Предвид това той не би се укрил, а щесъдейства на органите за разкриване на обективната истина.           

Разследваниятотрече пред въззивния съд да е извършил деянието и поиска по-лека мярка занеотклонение. Той заяви, че направените самопризнания при първоначалния разпитса изтръгнати от разследващите органи чрез натиск и в неадекватно неговосъстояние след употреба на алкохол и наркотици.Представителятна Апелативна прокуратура Бургас се противопостави на направените искания ипосочи жалбата като неоснователна. Прокурорът обърна внимание, че вмененото мудеяние е тежко умишлено престъпление, извършено при наличието на квалифициращиобстоятелства и съответно наказуемо с лишаване от свобода от 15 до 20 години,доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Според него съществува реалнаопасност обвиняемият да се укрие с цел да осуети наказателното преследване и даизвърши други престъпления, за да прикрие участието си в това посегателство. Къмнастоящия момент се извършват множество процесуално-следствени действия и наложенатаму мярка за неотклонение се явява правилна и законосъобразна. В хода надосъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, обосноваващипредположението, че именно обвиняемият е съавтор на деянието, в извършването накоето е обвинен. С тези аргументи държавният обвинител поиска от въззивния съдда подкрепи извода на първата инстанция, че са налице условията за налагане нанай-тежката мярка за неотклонение спрямо Колев.           

Апелативенсъд Бургас като се запозна с материалите по делото, с мотивите на обжалваниясъдебен акт и с изразените от страните становища, потвърди определението напървата инстанция. Съдебният акт на въззивния съд е окончателен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега