Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Остров Света Анастасия с още един реализиран проект за достъпна среда

Остров Света Анастасия с още един реализиран проект за достъпна среда

В рамките на проекта бе обновена и изравнена каменната настилка на част от пътеките, като с това се подобри и нейното качество.

Всеки един посетител на остров Света Анастасия да може да усети духа и историята на мястото, в достъпна и безопасна среда. Това е поредната цел, която екипът на любимата дестинация на туристи от България и чужбина си постави и реализира през последните месеци.

В рамките на проекта бе заложено обособяване на познавателен маршрут за хора с увреждания на територията на туристическия комплекс, който включва запознаване с историята на острова и неговите забележителности. Той започва от пристана и достига до вътрешното пространство между манастирските сгради и музея.

За да се улеснят посетителите, на острова бяха поставени табели с надписи на брайл заедно със специални тактилни изображения. В рамките на проекта бе обновена и изравнена каменната настилка на част от пътеките, като с това се подобри и нейното качество.


Снимка: Община Бургас

Остров Света Анастасия е един от знаковите национални туристически и културни обекти и в него периодично се извършват различни дейности за подобряване достъпността, неговата значимост и качеството на преживяване за посетителите.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега